Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Загублений хлопчик з Горохівщини розповів, як пережив ніч в болоті (Відео)

Правоохоронці кажуть, що дитина проживала в неналежних умовах.

Фото Нацполіція.

Загублений хлопчик з Горохівщини розповів, як пережив ніч в болоті (Відео)

Семирічного Матвія, який зник напередодні ввечері у селі Холонів Горохівської громади, знайшли за 10 кілометрів від дому

Кореспонденти Суспільного поспілкуватися з хлопчиком, його мамою, медиками, односельцями та правоохоронцями, які пів дня прочісували територію села у пошуках дитини.

Матвій пішов із дому 7 квітня орієнтовно о 17:00. Про зникнення школяра правоохоронці дізналися лише зранку та одразу організували пошукову групу. Загалом до пошуків дитини залучили майже дві сотні людей.

Змерзлого, але живого Матвія знайшли за 10 кілометрів від села. Поліцейські закутали малого в форменний одяг, до найближчої дороги хлопчика несли на руках.

Вже в кабінеті медиків Матвій зігрівся, поїв і розповів, що ніч провів у рову. Дуже змерз та злякався. «Я шашлики хотів зробити. Я тільки сало взяв, а ту штуку, де смажити – забув». Додому, каже, боявся повертатися.

Реклама Google

Читайте також: Хлопчика, якого знайшли в болоті на Горохівщині, забрали соцслужби (Фото).

Зі слів лікарки Марії Вілюри, хлопчик отримав загальне переохолодження: «температура 36,0 в дитини. Тобто, понижена, але в межах норми, враховуючи його стан. Ну і така стресова ситуація, загальне нервове перенапруження».

Зловживає вона потихеньку. Підробляють, діти не бідували ніколи. Вони були і ситі, і вдягнені, і до школи ходили.

Поки правоохоронці прочісували усі навколишні будинки, горища, рови та чагарники, Суспільному вдалося поспілкуватися з мамою хлопчика.

Жінка каже, що шукати дитину почали напередодні близько 20:00. До поліції звернулися вранці, бо намагалися розшукати малого власними силами. «Відділився від дітей десь о п’ятій годині вечора, а в дев’ять ще бачили його. Він взяв з собою колонку, щоб музику слухати. А куди пішов і чому пішов – я не знаю», – розповідає Наталія Читкайло.

За словами старости села Олександра Мартинова, родина, у якій живе Матвій, неблагополучна. Батько помер, хлопчик росте з мамою, старшим братом, бабусею та дідом. «Зловживає вона потихеньку. Підробляють, діти не бідували ніколи. Вони були і ситі, і вдягнені, і до школи ходили», – розповідає староста. З його слів, про те, в яких умовах виховують дітей, соціальні служби не інформував, бо не було підстав.

Нині Матвій разом зі старшим братом – у лікарні. Зі слів лікарки Марії Вілюри, молодший хлопчик пробуде в медзакладі щонайменше до понеділка.

Правоохоронці кажуть, що діти проживають в неналежних умовах. Зі слів заступника керівника Нацполіції в області Сергія Козака, матір можуть притягнути до відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків, а органи самоврядування – за службову недбалість.

Подальшу долю братів вирішуватимуть соцслужби. У Нацполіції кажуть: з початку року до правоохоронців надійшли повідомлення про зникнення 64 дітей: усіх їх розшукали.

 

Telegram Channel