Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
16-літній дівчині примусово зробили аборт

Відкрито кримінальне провадження.

Фото picture-alliance.

16-літній дівчині примусово зробили аборт

У Миколаївській області в Березківському навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа-інтернат-ліцей I-III ступенів» дівчині-підлітку примусово зробили аборт

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив представник Офісу Уповноваженого президента України з прав дитини Павло Шульга, передає УНІАН.

За його словами, керівництво інтернату без попередження служби у справах дітей тиснуло на вихованку закладу, яка хотіла зберегти дитину. Протягом декількох днів в ізоляторі разом з лікарями її годували абортивними препаратами.

Психологічний стан маленької мами вкрай жахливий.

Читайте також: Матір випадково задушила новонароджену дитину.

«Я з'ясував, що вже вранці дитина потрапила до КНП «Кривоозерська багатопрофільна лікарня» Кривоозерської селищної ради. Дитину привезли для проведення операції (процедури штучного переривання вагітності)», – написав Шульга.

Він розповів, що відвідав з комісією установу, де йому не змогли пояснити, чому не розглядали можливість збереження життя дитини.

«В результаті препарат вбиває дитину! Психологічний стан маленької мами вкрай жахливий! На моє запитання: «Чи вперше дитина завагітніла в закладі і зробила аборт?», почув чергову брехню:» так, це єдиний випадок», – повідомив представник.

У Нацполіції в Миколаївській області почали розслідування за фактом примусового аборту. Правоохоронці розповіли, що у присутності психолога опитали дівчину, колектив навчального закладу, лікарів та медичний персонал лікарні.

Поліція відкрила провадження за ч.1 ст. 137 Кримінального кодексу України «неналежне виконання обов'язків з охорони життя і здоров'я дітей». Підозрюваним загрожує три роки позбавлення волі.

Telegram Channel