Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Горохівщині вигоріло півтора гектара сухостою

За день волинські рятувальники гасять десятки пожеж сухої трави.

Фото Управління ДСНС України у Волинській області.

На Горохівщині вигоріло півтора гектара сухостою

Працівники відділення поліції №2 (м.Горохів) Луцького районного управління ГУНП у Волинській області, горохівські рятівники закликають жителів Горохівської, Берестечківської й Мар’янівської територіальних громад не підпалювати сухостій, не спалювати минулорічне листя й сміття

На жаль, і протягом останніх днів було зареєстровано кілька таких прикрих фактів. На земельній ділянці неподалік Мар’янівки перехожі встигли своїми силами знешкодити вогняні язики, котрі, на щастя,  розповзлися невеликою площею.

А ось неподалік Красова сухостій горів на площі 1,5 га

А ось неподалік Красова сухостій горів на площі 1,5 га. Вогонь спалахнув близько 23.00 години. Пожежникам вдалося локалізувати пожежу приблизно за 30 хвилин.

Вони й поліцейські просять усвідомлювати, що полум’я в екосистемах може  спричинити тяжкі наслідки, зокрема, неконтрольоване поширення вогню на житлові будинки та поруч розташовані споруди, руйнування родючого шару ґрунту та загибель тварин.

Читайте також Як ремонтують Луцьку міську клінічну лікарню (Фото).

Служби нагадають, що за самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена адміністративна та у складних випадках і кримінальна відповідальність, й у разі виявлення неправомірної поведінки або пожежі просять негайно повідомляти про це, зателефонувавши 101 чи 102.  

Telegram Channel