Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У ковельській лікарні померла жінка: відкрили три кримінальні справи

Хто винен і чи винен взвгалі у смерті?

Фото ілюстративне.

У ковельській лікарні померла жінка: відкрили три кримінальні справи

Похоронивши матір, вже у самого сина був передінфарктний стан

У Ковельській центральній районній лікарні померла ковельчанка пенсійного віку, яку з інсультом доставила до реанімації екстрена медична допомога.

Син пенсіонерки звернувся до поліції зі скаргою на дії працівників «швидкої», які прибули лише через півгодини після повідомлення та на місці проявили халатність в роботі. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Про це пише «Ковель Медіа».

Жінка перебувала в реанімації, тут їй стало краще, вона відкрила очі, вже могла рухати рукою, чула, але не могла говорити. Адвокат, яка захищає сім’ю покійної, розповіла, що медична директорка Ковельського МТМО – ЦРЛ наполягала на виписці хворої.

Адвокат, яка захищає сім’ю покійної, розповіла, що медична директорка Ковельського МТМО – ЦРЛ наполягала на виписці хворої.

Лікарка сказала: «Забирайте додому. Ми її в понеділок виписуємо». Тоді ми написали конкретно на Івахнюк заяву в поліцію. По-перше, пацієнтка ще не прийшла повністю до свідомості. У такому стані заборонено виписувати. А Івахнюк підганяє: «Забирайте». Це ж інсульт! Це має комісія вирішити, а не вона особисто. Ну і лікування людей з інсультом – безплатне. Держава виділяє гроші на кожного такого хворого і навіть комп’ютерна томографія туди входить. А син хворої заплатив близько 30 тисяч гривень. Платив з першого дня її перебування в лікарні. То за що він платив?! – розповіла адвокат.

Після того, як в поліції зареєстрували заява на Людмилу Івахнюк, питання виписки вже не стояло.

Пацієнтку треба було ще потримати в реанімації, або перевести в інсультний центр, чи як він там називається, де б нею займалися спеціалісти. Є такий у Ковелі. Але її невідомого чого перевели в неврологію, де навіть не вміли підключити кисневий апарат. Медики надягали маску на обличчя, коли вона дихає через трубку в трахеї. Одним словом, там був жах. Їй стало ще гірше. І санітарка каже: «Слухайте, відключіть той кисневий апарат та й заберіть її – хай не мучиться». А коли син прийшов зранку і спитався у медиків, який кисень у його матері та чому кисневий апарат відключений, то йому відповіли: «Бо в неї нормальний кисень». Як тільки включили апарат, виявилося, що в жінки показник кисню – нуль. Тобто вони десь вночі, напевно, виключили кисневий апарат. І все – вона до обіду померла. Ота нестача кисню, мабуть, і погіршила її стан – каже адвокатка

Як вона стверджує, похоронивши матір, вже у самого сина був передінфарктний стан.

31 березня було відкрите друге кримінальне провадження – щодо медичних працівників Ковельської центральної районної лікарні. Причому поліцію до цього спонукала ухвала судді Ковельського міськрайонного суду Петра Бойчука. Наразі слідчий поліції проводить розслідування за фактом ненадання допомоги хворому медичним працівником та неналежне виконання професійних обов’язків.

Читати також:  Волинянка в’їхала у припарковане авто і втекла

Джерело: Ковель Медіа
Telegram Channel