Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Рівному семирічний хлопець організував толоку перед Великоднем

Турбуватися потрібно не лише про річку, а й про рослини і тварин, – каже хлопець.

Фото Суспільне.

У Рівному семирічний хлопець організував толоку перед Великоднем

Рівнянин Марко Степанович разом з батьками організував прибирання річки Устя. Захід проводять учетверте, на нього через соцмережі запрошують усіх охочих. Торік толоки не було через карантин, а цьогоріч у суботу, 24 квітня, частину сміття з річки вдалося виловити

Захід анонсувала мама Марка Степановича у соцмережах, він розпочався о 12 годині поблизу одного з ресторанів навпроти річки, пише Суспільне.

Організатори планують проводити толоку кожних два тижні.

«Я ще коли був маленький, побачив річку Устю забруднену, скрізь валялися кульки, і жодної тварини – ондатр не було. І геть аж заплакав, мамі казав: «Давай зараз будемо прибирати». Вона сказала: «Краще зберемо компанію велику та будемо прибирати річку.» І тому ми завжди у суботу через тиждень будемо прибирати сміття. Того разу не вийшло, бо карантин сильний був», – каже Марко Степанович.

Турбуватися потрібно не лише про річку, а й про рослини і тварин, – каже хлопець.

Турбуватися потрібно не лише про річку, а й про рослини і тварин, – каже хлопець.

«Дерева також можуть загинути, якщо скрізь буде забруднена вода. Якщо їх не стане, то не буде кисню і люди помруть. Я б сказав, що треба очистити річку Устю, бо якщо ні, то вона повністю помре. Якщо комарі кусаються щоночі, значить немає жаб. Ніяк не можу заснути через квакання жаб, бо немає качок або лелек. Тому треба всіх тварин зберегти», – додає Марко Степанович.

Толока перед Великоднем – власна ініціатива хлопця, – розповідає батько Марка Роман Степанович.

«Таким чином ми створили таку невеличку традицію в Рівному – за тиждень до Великодня збирати сміття на Усті. Цього разу, мабуть, люди злякалися снігу на початку толоки. У попередні рази збиралися кілька десятків рівнян, і це було дуже весело», – каже Роман Степанович.

Учасники зазвичай прибирають ділянку від стадіону «Авангард» у напрямку до центрального мосту.

«Ця акція більш символічна, бо ми розуміємо, що кілька мішків сміття не вирішать проблеми. Це треба вирішувати на державному рівні», – додає Роман Степанович.

Читайте також: У Журавниках — ​весняна толока

Telegram Channel