Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Львівщині стався обвал муру Палацу Потоцьких (Фото)

Пам’ятку потрібно рятувати.

Фото з фейсбуку.

На Львівщині стався обвал муру Палацу Потоцьких (Фото)

Завалилася частина муру

У Львівській області в місті Червонограді стався обвал муру Палацу Потоцьких. 

Про це повідомили та опублікували фото в спільноті Підслухано в Червонограді у фейсбуці.

«От так руйнується архітектура міста. Надіємося, що цього року все ж профінансують відновлення цього палацу і буде куди привести гостів», – йдеться в повідомленні. 

На відновлення пам’ятки потрібні гроші. 

Довідково:

Кристинопольський палац (інші назви — Палац Потоцьких у Червонограді) — пам’ятка архітектури місцевого значення у місті Червоноград (колись — Кристинополь), Львівської області.

У 1756—1760 рр. (за іншими даними 1756—1762 рр.) Ф. С. Потоцький (онук Фелікса Казимира Потоцького) перебудував Кристинопольський маєток Ф. К. Потоцького на палац французького стилю й оточив його парком. Це все було зробленими з великою пишністю і затратою значних коштів та енергії. Палацовий парк площею понад 6 га був подібний на Версальський, з великою кількістю каналів, штучних водоспадів та фонтанів. Парк і палац був запроектований П’єром Ріко де Тірреґайлем.

На початку XX ст. замку вже не було. За нашого часу замку також не існує, залишився в жалюгідному стані тільки палац. Тому одним з пріоритетних завдань є реставрація палацу, що надало б йому цінності як туристичного об’єкта.

Читати також: На Волині королівський палац-пам’ятку перетворили на сміттєзвалище (Фотофакт)

 

 

 

 

 

 

Джерело: Фейсбук.
Telegram Channel