Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У громаді на Волині влаштували грандіозну толоку (Фото)

Селяни назбирали не один віз сміття.

Фото Ольги ВЕКЕРИК.

У громаді на Волині влаштували грандіозну толоку (Фото)

Жителі Новодвірського старостинського округу Турійської тергромади долучилися до всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

«Підгортали санкціоновані смітники в селах Новий Двір, Дожва, Ловище, Осьмиговичі та Синявка. Виділело бульдозер підприємство «СБЕ Україна Волинь», – розповіла староста Руслана Веремчук. – Одне сміттєзвалище загорталося цілий день, причому трактором. Звалища сягають великих
масштабів до відведених місць. Це величезні гори, море сміття».

Цього тижня працівники установ навели лад біля обелісків Слави у Новому Дворі та Осьмиговичах. Також новодвірці впорядкували одне з кладовищ.

Реклама Google

Староста Руслана Веремчук запевнила, що влітку усі несанкціоновані смітники у Новодвірському старостинському окрузі будуть ліквідовані.

Люди зібралися на толоку, щоб причепурити свої села перед Великоднем.

Учні та вчителі Новодвірської ЗОШ прибрали територію вздовж дороги Новий Двір – Ловище.

Небайдужі мешканці Нового Двора разом із старостою Русланою Веремчук взялися наводити лад у сільському садку, який уже настільки захаращений, що тут не можливо ні пройти, ні проїхати. Сюди роками викидають непотріб недобросовісні господарі.

Нагадаємо, чоловікові в обміннику випадково видали зайвих 10 тисяч гривень.

Учасники толоки вирубали у садку сухі гілки та зібрали чимало сміття. Звісно, прибрати усе за день тут неможливо. Адже це одне з найбільших стихійних сміттєзвалищ у Новому Дворі.

Однак, староста Руслана Веремчук запевнила, що влітку усі несанкціоновані смітники у Новодвірському старостинському окрузі будуть ліквідовані. Надати техніку для вивезенні сміття пообіцяв фермер, який орендує землю в навколишніх селах.

Учасники толоки сподіваються, що у майбутньому щоразу більше людей буде долучатися до таких ініціатив,будуть екосвідомими та дбатимуть, щоб їх села ставали гарнішими і охайнішими.

До речі, на прибраній території церкви Архістратига Михаїла у Новому Дворі скоро встановлять дитячу гірку.

«Її нам подарували з собору апостолів Петра і Павла у Луцьку. Маю надію на те, що невдовзі ця гірка переросте в дитячий майданчик. Адже така ідея виникла давно, але все, як завжди залежить від коштів» - зазначив настоятель храму Олександр Дулько.

Ольга ВЕКЕРИК.

Telegram Channel