Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
В Україні розперезалися яблуневі квіткоїди, букарки, казарки та інші довгоносики

Отакої!

Фото pixabay.com

В Україні розперезалися яблуневі квіткоїди, букарки, казарки та інші довгоносики

Масово пошкоджують бруньки плодових дерев

З настанням тепла, станом на 22 квітня, в садах України відзначається підвищення шкодочинності різних видів довгоносиків та сисних, які заселяють до 35% дерев. Про це інформує kurkul.com з посиланням на SuperAgronom.com.

Так, в садах триває вихід і живлення довгоносиків (сірий бруньковий, яблуневий квіткоїд, подекуди букарка, казарка), які скрізь пошкодили 1-13% бруньок.

Крім того, триває відродження сисних шкідників (кліщі, яблунева зелена попелиця, медяниця), якими заселено 2-7% бруньок на 20-35% дерев. Захищають плодові насадження у фазах набрякання — розпускання бруньок дозволеними до використання інсектицидами з додаванням препаратів проти хвороб.

Захищають плодові насадження у фазах набрякання — розпускання бруньок дозволеними до використання інсектицидами з додаванням препаратів проти хвороб.

Нагадаємо, що багато шкідників, наприклад, різні види щитівок, а також деякі види попелиць, кліщів, медяниць пробуджуються після зимової діапаузи вже за температури +7...+8℃, а з настанням +12 ...+14℃ починається період активної шкодочинності весняних поколінь.

У цей же період активізуються збудники хвороб, ріст моховиння та лишайників. Тому до розпускання бруньок потрібно виконати ряд операцій, спрямованих на захист плодових дерев від шкідливих організмів.

Читайте також: У супермаркетах картопля з Ізраїлю дешевша, аніж українська.

Telegram Channel