Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Волинські лісівники впорядкували могили часів Першої та Другої світових воєн

Волинські лісівники доглядають сотні лісових могил відомих і невідомих героїв різних воєн та цивільних жертв.

Фото зі сторінки ДП "Колківське лісове господарство" у Facebook.

Волинські лісівники впорядкували могили часів Першої та Другої світових воєн

Могили знаходяться у лісових масивах

Кожного року напередодні поминальних днів працівники лісового господарства упорядковують могили часів Першої та Другої світових воєн, які знаходяться в лісових масивах, повідомляє ДП «Колківське лісове господарство».

Історію одного поховання добре пам’ятають жителі села Рудники Волинської області. 

У 1942 році було спалено польське поселення Обурки, а всіх його жителів розстріляно. В урочищі Обурки було 22 сім'ї поляків. Сюди приїхала німецька поліція і оточила це польське поселення. Всіх зігнали в одну клуню і розстріляли. Коли поляків розстріляли, то жителів села Рудники з підводами пригнали на Обурки. Одним доручили вивозити польське майно в Колки, а іншим було дано завдання закопати трупи в урочищі Обурки, де і зараз є могила.

У списку вбитих, що його склала у 1944 pоці Комісія для розслідування злочинів, подано 23 імені мужчин і 25 імен жінок, із загальної кількості вбитих – 20 чоловік становили діти у віці до 15 років.

У списку вбитих, що його склала у 1944 pоці Комісія для розслідування злочинів, подано 23 імені мужчин і 25 імен жінок, із загальної кількості вбитих – 20 чоловік становили діти у віці до 15 років. Ніхто тоді не знав причини цієї трагедії. Лише пізніше стали говорити про те, що ніби урочище Обурки було місцем, де збирались поляки з інших поселень, що ніби вони мали заховану зброю і свою підпільну організацію.

Волинські лісівники доглядають сотні лісових могил відомих і невідомих героїв різних воєн та цивільних жертв.

 
Telegram Channel