Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Муза і опора скульптора: Микола Головань показав свою дружину

Перша фотосесія пані Тамари у вернісажі скульптора.

Фото з фейсбук-сторінки Володимира Павліка.

Муза і опора скульптора: Микола Головань показав свою дружину

Як відомо, Тамара Філімонівна - учитель

 Головань Микола Микитович народився 9 січня 1943 року в місті Луцьку.

    У 28 років відкрив свою першу персональну виставку у кінотеатрі «Промінь»: скульптура, живопис, графіка.

   8 років працював скульптором у Художньому фонді України та 22 роки - в художньому комбінаті. Брав участь в скульптурних пленерах у м.Луцьку «Пам’ять крізь віки» у 2001 році та садово-паркової культури у Франції 2002 року.

Реклама Google

   Руками Миколи Голованя виготовлено композиції для Луцького міського парку культури та відпочинку імені Лесі Українки, елементи дитячого містечка «Чудо», пам'ятний знак на місці захоронення розстріляних в’язнів у місті Луцьку, пам’ятники загиблим воїнам-афганцям в с.Линів Локачинського району Волинської області, пам’ятний хрест в Національному історико-меморіальному заповіднику «Поле Берестецької битви».

Томочка..., вона ж дружина, опора скульптора... Миколи Голованя, автора найнезвичнішої будівлі України... його тил... підтримка...!

Приватний дім Миколи Голованя входить до ТОП-5 екстравагантних будівель України.

   За вагомий внесок у розвиток естетичного і високохудожнього середовища в місті Луцьку, а також популяризацію образотворчого мистецтва скульптору Миколі Голованю рішенням Луцької міської ради від 27 липня 2016 присвоєно звання «Почесний громадянин міста Луцька».

Неодноразово Микола Головань дякував своїй дружині за підтримку. Зізнавався, що Тамара Філімонівна є для нього великою опорою в житті. Вона завжди підтримує чоловіка в його задумах і роботі. Є у пожружжя донька Наталя, котра теж пішла слідами батька. Вона - художник дизайну. Виховує сина і доньку.

Володимир Павлік представив у фейсбуці першу фотосесії пані Тамари у вернісажі скульптора.
«Томочка..., вона ж дружина, опора скульптора... Миколи Голованя, автора найнезвичнішої будівлі України... його тил... підтримка...!!!» – написав Володимир Павлік. 

Читайте такожМикола Головань у Луцьку помірявся силою із найсильнішою людиною планети (Відео. Фото)

Telegram Channel