Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
На Волині оголосили вирок голові дільничної вибочої комісії за підробку протоколів з виборів мера

Жінка вину визнала.

Фото - ілюстративне.

Фото зі сайту Агрополіт.

На Волині оголосили вирок голові дільничної вибочої комісії за підробку протоколів з виборів мера

Жінку визнали винною у вчиненні злочину та призначили їй покарання у  вигляді 3 років  позбавлення волі, з позбавленням права обіймати посади в органах, що формуються відповідно до виборчого законодавства України, організовують і забезпечують підготовку та проведення виборів різних видів на строк 5 років

На виборах депутатів сільських, селищних, міських рад, територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів, що проходили 25 жовтня ковельчанку було обрано головою виборчої комісії №071016, яка розташована у приміщені комунального підприємства «Ковельської поліклініки Волинської обласної ради» за адресою: вул. Б. Хмельницького, 17 в місті залізничників.

За результатами голосування на виборчій дільниці №071016 було підраховано голоси виборців та дільничною виборчою комісією складено протокол дільничної виборчої комісії, про підрахунок голосів виборців, які були доставлені до Ковельської міської територіальної виборчої комісії.

В уточненому протоколі про підрахунок голосів з виборів Ковельського міського голови навпроти прізвищ трьох членів дільничної виборчої комісії власноруч проставила підписи, тим самим здійснила підроблення виборчої документації.

Однак там виявлені недоліки, відповідно виникла необхідність у складенні уточнених протоколів.

Тож, 26 жовтня 2020 року, обвинувачена особа, знаходячись в приміщенні дільничної виборчої комісії замість того, щоб зібрати на засідання всіх членів дільничної виборчої комісії, в уточненому протоколі про підрахунок голосів з виборів Ковельського міського голови навпроти прізвищ трьох членів дільничної виборчої комісії власноруч проставила підписи, тим самим здійснила підроблення виборчої документації.

Таким чином, голова комісії своїми умисними діями, які виразились у підробці виборчої документації, вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст.158-3 КК України.

Жінка визнала себе виннною і уклала угоду з прокурором. Злочин, у вчиненні якого обвинувачена визнала себе винуватою, віднесений до категорії тяжких злочинів.

Читайте такожЦинізм влади – зобов’язати найбідніших заповнювати декларації про доходи для отримання субсидій, - заява партії «ЄС»

Суд призначив голові комісії покарання у  виді 3 років  позбавлення волі, з позбавленням права обіймати посади в органах, що формуються відповідно до виборчого законодавства України, організовують і забезпечують підготовку та проведення виборів різних видів на строк 5 років з відтермінуванням 1 рік, якщо ковельчанка не вчинить нового злочину і виконає покладені на неї обов`язки. До слова, жінка має ІІІ групу інвалідності.

Telegram Channel