Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
У Ковелі відзначили перемогу над нацизмом (Фото)

Фото зі сторінки Ковельської міської ради у Facebook.

У Ковелі відзначили перемогу над нацизмом (Фото)

На Меморіалі Слави відбувся урочистий мітинг, присвячений 76-ій річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Вшанувати тих, хто пройшов її дорогами, вклонитись нинішнім захисникам України прийшло чимало ковельчан. Серед них – керівники міста, району, ветерани праці, учасники АТО/ООС та бойових дій в Афганістані, представники підприємств та установ, громадських організацій, політичних партій, молодь, інформує Ковельська міська рада.

Нинішній день зібрав різні покоління. Приємно було спостерігати, як маленькі діти тримали в руках букети квітів, молодь спілкувалась з людьми поважного віку. Все менше серед присутніх ветеранів Другої світової. Сьогодні на меморіалі Слави – їхні діти, внуки та правнуки. Почесну варту несли ліцеїсти Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні. Мітинг розпочали із виконання Гімну України та хвилини мовчання.

Свою життєву історію розповіла дитина війни, малолітній в’язень концтабору Маутхазен, почесний ветеран України, голова міської ради ветеранів Марія Батраченко.

Ведучі Наталія Гончар та Світлана Труш наголошували, що стрімкий плин часу дедалі більше віддаляє нас від тих років. Приходять у світ все нові й нові покоління, але ніколи не зітреться в людській пам’яті безсмертний подвиг солдата-воїна.

Звернувся до ковельчан міський голова Ігор Чайка. Він висловив вдячність та повагу ветеранам війни з нацизмом. Згадав тих, хто на собі відчув наслідки воєнного лихоліття і відбудував країну з повоєнних руїн. Говорив керівник міста і про Героїв сьогодення: «Сім років поспіль нащадки уславлених переможців нацизму зі зброєю захищають свободу та цивілізаційний вибір Українського народу від російської агресії. Переконаний: разом із демократичним світом ми обов’язково переможемо у боротьбі за суверенітет і територіальну цілісність нашої держави і не допустимо повторення ще однієї масштабної війни на європейському континенті«.

Слово мали та поздоровили присутніх зі святом голова Ковельської районної державної адміністрації Ольга Черен, військовий комісар Андрій Середюк.

Свою життєву історію розповіла дитина війни, малолітній в’язень концтабору Маутхазен, почесний ветеран України, голова міської ради ветеранів Марія Батраченко. Марія Павлівна подякувала владі, ковельчанам, що бережуть пям’ять про цей день, шанують ветеранів. А пісня у виконанні Руслани Шацької вкотре підкреслила, що саме він — простий солдат здолав нацизм. Солдат, який боровся за свою землю, за свій край, за свою родину.

На завершення мітингу лягли квіти до Вічного вогню, стели пам’яті воїнам-інтернаіоналістам, пам’ятної стели загиблим землякам – учасникам АТО, борцям за волю України.

Telegram Channel