Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
З’їв грибів – потрапив у реанімацію

Гриби - хоч смачні, але бувають небезпечні.

Фото із сайту portal.lviv.ua.

З’їв грибів – потрапив у реанімацію

Львів’янин потрапив у лікарню з ботулізмом після вживання консервованих грибів домашнього виготовлення

Медики попереджають, що ботулізму у більшості випадків можна уникнути, дотримуючись простих харчових правил.               

До реанімації Мостиської центральної районної лікарні з ботулізмом госпіталізували 42 –річного львів’янина, котрий вживав домашні консервовані гриби. У нього діагностували ботулізм.

Про це повідомив Львівський портал.

Це, кажуть медики, вже третій випадок ботулізму на Львівщині цього року. Так, на початку року недугу підхопив 27-річний чоловік, якому стало погано після вживання магазинних консервів. Згодом до лікарні з ботулізмом потрапив і львів’янин, що вживав домашній паштет.

Реклама Google

Ботулізм – це харчове отруєння, яке може призвести до тяжких наслідків. Медики попереджають, що ботулізму у більшості випадків можна уникнути, дотримуючись простих харчових правил. Причиною ботулізму найчастіше стають продукти домашнього консервування – м’яса, риби, рідше – овочів. Потенційно небезпечними є усі консервовані продукти, які були погано вимиті, неправильно/недостатньо термічно оброблені, транспортувались або зберігались неналежним чином.                  

Також ботулізм може виникнути внаслідок споживання в’яленої чи копченої риби та будь-яких виробів з м’яса (ковбаси, шинки тощо). Найчастіше причиною ботулізму стають в’ялені або копчені  продукти домашнього приготування, проте реєструються і випадки хвороби після вживання продуктів вироблених у промислових умовах.

Читайте також: На Волині люди отруїлися чадним газом 

Telegram Channel