Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Три волинські лікарні хочуть виключити з переліку тих, де лікують ковід

Чи готова Волинська обласна інфекційна лікарня приймати величезну кількість ковідних хворих?

Фото lutsk.rayon.in.ua.

Три волинські лікарні хочуть виключити з переліку тих, де лікують ковід

Йдеться про Волинську обласну клінічну лікарню, Тимчасовий інфекційний госпіталь при Луцькому клінічному пологовому будинку та Луцьку міську клінічну лікарню

Національна служба здоров‘я України пропонує виключити Волинську обласну клінічну лікарню, Тимчасовий інфекційний госпіталь при Луцькому клінічному пологовому будинку та Луцьку міську клінічну лікарню з переліку закладів, що надають допомогу пацієнтам із COVID-19. Про це поінформував луцький міський голова Ігор Поліщук.

Така пропозиція міститься в аналітичній довідці щодо критеріїв оптимізації функціонування мережі закладів охорони здоров’я, які визначені для лікування коронавірусної хвороби від 19 травня цього року.

Волинська обласна інфекційна лікарня однозначно не справиться з тією кількістю пацієнтів, яка виникне в разі загострення ситуації з COVID-19. Це продемонструвало нещодавне загострення ситуації на коронавірус. А Луцька центральна районна лікарня на даний момент просто не готова бути базовою лікарнею з COVID-19.

«Такий непрофесійний, недалекоглядний та вкрай небезпечний крок зі сторони НСЗУ створює велику загрозу для нашої області в разі чергового загострення ситуації з захворюванням на COVID-19 та створює ряд супутніх проблем та загроз для хворих на COVID-19. Волинська обласна інфекційна лікарня однозначно не справиться з тією кількістю пацієнтів, яка виникне в разі загострення ситуації з COVID-19. Це продемонструвало нещодавне загострення ситуації на коронавірус. А Луцька центральна районна лікарня на даний момент просто не готова бути базовою лікарнею з COVID-19 з точки зору багатьох аспектів, в першу чергу – з технічного», – зазначив мер.

Треба сказати, що у Волинську обласну клінічну лікарню та в Тимчасовий інфекційний госпіталь були вкладені чималі кошти з бюджету та від благодійників.

Ігор Поліщук дав доручення терміново підготувати на завтрашню сесію звернення до депутатів Верховної Ради, Кабміну та Міністерства охорони здоров‘я щодо негайного реагування на таку пропозицію та нашої категоричної незгоди з таким рішенням.

Telegram Channel