Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Камінь-Каширській райлікарні обладнали кисневу станцію

До моменту облаштування в медустанові даної станції хворих забезпечували киснем за допомогою кисневих концентраторів.

Фото Газета Полісся.

У Камінь-Каширській райлікарні обладнали кисневу станцію

Тепер пацієнти медзакладу у разі потреби мають змогу безперебійно отримувати продукт дихання, яким є кисень

 

Про це пише газета Полісся. 

У процесі боротьби з пандемією COVID-19 далася взнаки системна проблема, що стосується стаціонарного лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою. Йдеться про кисневе забезпечення закладів охорони здоров’я. Камінь-Каширська районна лікарня була однією серед таких. 

 

 

А ось днями тут введено в експлуатацію нову кисневу станцію, що може одночасно забезпечити киснем 38 пацієнтів. Протяжність трубопроводу нової мережевої установки становить 400 метрів. Це дозволяє подавати кисень хворим на COVID-19 в реанімаційному, приймальному відділеннях, інфекції та травматології.

У випадку аварійної ситуації, як то припинення електропостачання, на станції є запасні кисневі балони, які можна швидко під’єднати до мережі.

Принцип роботи нового обладнання доволі простий, але ефективний. Власна система генерації поглинає кисень з навколишнього середовища і з допомогою двох компресорів подає його під високим тиском централізованою системою трубопроводів по усій лікарні. Продуктивність станції — вироблення 85 літрів кисню за хвилину.
Киснева станція (на відміну від кисневого резервуара) є безпечною з протипожежних міркувань. Тож її розмістили в окремому нещодавно відремонтованому приміщенні.

Читайте також у нас: Порошенко привіз кисневі концентратори у лікарню Торецька на Донеччині​.

У випадку аварійної ситуації, як то припинення електропостачання, на станції є запасні кисневі балони, які можна швидко під’єднати до мережі. До моменту облаштування в медустанові даної станції хворих забезпечували киснем за допомогою кисневих концентраторів.

Леся МІНІБАЄВА.

 

Джерело: Газета «Полісся».
Telegram Channel