Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Луцьку презентували книги про армію, війну та волонтерів

До видання, яке вийшло накладом у тисячу примірників, увійшло 28 історій-розповідей.

Фото Суспільне.Волинь.

У Луцьку презентували книги про армію, війну та волонтерів

Авторки видань розповіли про особливості написаних історій під час зустрічі у Волинському краєзнавчому музеї

У виданні «Волонтери: сила небайдужих» співробітниці Інституту національної пам’яті, письменниці Наталки Позняк-Хоменко – 28 волонтерських історій про 2014-2015 роки. Книга «Доця» письменниці Тамари Горіха Зерні описує події у Донецьку 2014-го року, пише Суспільне.Волинь.

Авторка книги «Волонтери: сила небайдужих» Наталка Позняк-Хоменко розповіла, що це видання продовжує серію Українського інституту національної пам’яті, присвячену волонтерському руху.

До видання, яке вийшло накладом у тисячу примірників, увійшло 28 історій-розповідей від першої особи. Говорить: спогади волонтерів зібрані практично з усіх куточків України.

До видання, яке вийшло накладом у тисячу примірників, увійшло 28 історій-розповідей.

«Від Львова до Харкова, від Володимира-Волинського до Одеси. Тоді в 2014 році піднялася вся Україна, аби захистити себе від російської агресії і щоб створити нашу армію. Тут є історія Володимира-Волинського, коли практично все місто і вся Волинь піднялася, щоб допомогти 51-ій бригаді», – зазначила авторка.

У книзі зібрані історії волонтерів, які їздили та продовжують їздити на Схід країни, а також є розповіді волонтерів, які налагоджують культурний діалог, додає авторка.

Приїхала до обласного центру Волині і авторка книги «Доця» – письменниця Тамара Горіха Зерня. Розказує: книга є художньою, однак за кожним героєм стоїть реальний прототип.

У книзі досить точно відтворені події в хронологічному порядку, починаючи від Майдану та закінчуючи подіями в Іловайську, говорить письменниця.

«Це – повість про жінку, яка жила, працювала, робила вітражі. Мала власний бізнес, була художницею та політичною людиною. Спочатку вона виступила спостерігачем, адже бачить, що в її місті відбувається щось не те. Вона фіксує і дивується, як змінюються її сусіди, родичі. Потім вона перетворюється зі спостерігача на активного учасника», – розповіла авторка Тамара Горіха Зерня.

Читайте також: Ковельчанин видав книгу про гриби

Telegram Channel