Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
На Горохівщині ветерани війни проводять уроки в школах

Старшокласники Озерцівського ліцею з військовослужбовцями Миколою Бернадським і Володимиром Вілінським.

Фото Віталія Яримчуня.

На Горохівщині ветерани війни проводять уроки в школах

Горохівська громадська організація «Спілка учасників АТО «Щит» за підтримки Горохівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (колишній військкомат – авт.) продовжує ініціювати в навчальних закладах Горохівської та довколишніх територіальних громад заняття з військової підготовки

  Нещодавно такі уроки відбулися в навчальних закладах сіл Підбереззя, Звиняче, Борочиче та інших.  Чергова зустріч горохівських військовослужбовців із старшокласниками відбулася в Озерцівському ліцеї.

Юнаки й дівчата з цікавістю освоювали технічні характеристики зброї, тактику поводження з автоматом, пістолетами, гранатою,  правила безпеки.  

На шкільному стадіоні ліцеїсти найперше  познайомилися з гостями, якими директорка школи Руслана Дядюк відрекомендувала  учасника АТО і ООС, десантника, який воював на Донбасі в 2014-2015 роках, Володимира Вілінського,  голову спілки «Щит», учасника АТО,  військовослужбовця  Горохівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки  Миколу Бернадського і його колегу Віталія Яримчуня,  а потому юнаки й дівчата з цікавістю освоювали технічні характеристики зброї, тактику поводження з автоматом, пістолетами, гранатою,  правила безпеки.  

На імітовані прицілювання та стрільби зі захопленням задивлялися молодші хлопчаки й дівчатка, уважно дослухаючись ще й до розповідей шанованих інструкторів-захисників України, які одні з перших взяли в руки зброю, коли розпочалася війна з проросійським агресором. 

Читайте у нас також: У Ковелі діти показали, як супергерої перемагають коронавірус​.

Багато цікавого здобувачі освіти дізналися й про навчання у військових  ліцеях та вишах. На згадку про урок мужності, патріотизму зробили світлину.

Telegram Channel