Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Чи надовго затягнеться ремонт проспекту Волі у Луцьку через знайдену каналізацію (Відео)

Викопувати стару каналізацію будуть ще два тижні.

Фото volyn.com.ua.

Чи надовго затягнеться ремонт проспекту Волі у Луцьку через знайдену каналізацію (Відео)

Центральна магістраль міста перекрита вже більше двох тижнів

Під час робіт на проспекті Волі у Луцьку будівельники виявили стару каналізацію. Тож мер міста Ігор Поліщук зазначив, що ремонт дороги може затягнутися. Ми вирішили з'ясувати, що про це думають містяни й безпосередньо працівники, які виконують реконструкцію.

Лучанка Ангеліна Ярмолюк каже, що проспект потрібно було відремонтувати вже давно, а нестабільність руху маршруток – не критична проблема: «Добре, що хоча б нині за це взялися. А щодо транспорту, то вихід можна знайти зажди. Головне, що там скоро буде красиво».

Нині роботи здійснюються згідно графіку, тому, думаю, що в кінці жовтня оновимо шлях на 90%.

21-річний місцевий мешканець Богдан теж підтримує ремонт магістралі. Каже, що нові маршрути громадського транспорту його зовсім не пригнічують. А от пані Антоніна проблему з пересуванням відчула одразу, втім, зазначає, що для міста це не новинка: «Незручності у нас завжди були. Наприклад, сьогодні помітила дві аварії і два затори, але ж ніхто від цього не помер...».

.

– Я б узагалі перекрив рух вулицею. Водії нас не поважають: часто їх спиняємо, а вони їдуть далі! – каже керманич з 20-літнім стажем Віталій Пивовар, який підвозить на місце ремонту необхідні матеріали.

Нещодавно на сайті Луцької міської ради з'явилася інформація, що рух проспектом блокуватимуть почергово й на певних ділянках аж до завершення реконструкції:

  • від вулиці Шопена до вулиці Вавилова;
  • від вулиці Шопена до вулиці Сенатора;
  • від вулиці Шопена до вулиці Чехова;
  • від вулиці Вавилова до Київського майдану;
  • від вулиці Шопена до з'їзду між будинками №№ 52, 54 з проспекту Волі на вулицю Глушець;
  • від з'їзду між будинками №№ 52, 54 з проспекту Волі на вулицю Глушець до Київського майдану.

На питання, коли проспект потішить лучан новим виглядом, робітники знизують плечима.

– Це все не легко: має бути заміна щебеню, ґрунту... Щоб було нормально, треба нормально зробити. Точно буде краще, ніж було. Тим більше, що з'являться місця для парковок, – розповідає будівельник Андрій.

Щоб прояснити ситуацію й дізнатися, коли проспектом Волі знову курсуватиме транспорт у звичному режимі, звернулися до міського голови Ігоря Поліщука. Він зазначив, що демонтовувати, виявлену каналізацію, будуть два тижні, а дорогу покладуть десь на кінець літа.

– Процес передбачає поетапний ремонт цього дорожнього полотна. Повну заміну мереж і облаштування нижнього шару асфальту орієнтуємося закінчити у серпні. Нині роботи здійснюються згідно графіку, тому, думаю, що в кінці жовтня оновимо шлях на 90%. А наступного року залишиться попрацювати тільки над верхнім шаром асфальту. Тоді й завершимо озеленення: висадимо більше 140 крупномірних саджанців дерев і 3 тисячі кущів. А також встановимо вуличні меблі, – розповів мер.

Ігор Ігорович також зазначив, що на центральній магістралі будуть уповільнювати рух: «На пішохідних переходах плануємо зробити не пониження, як є нині, а навпаки – підвищення. Містяни не відчують змін, а для водіїв це буде своєрідним обмеженням руху. Для цього ми залучили проєктантів з Рівного й архітектурну майстерню «МОСТ», яка робила макет фінального вигляду центральної магістралі після ремонту».

Читайте також: Вже у липні в Луцьку візьмуться за реконструкцію площі перед РАЦСом.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel