Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Волинська лікарка розповіла, в котрій годині треба лягати спати, щоб бути здоровими

Лягайте спати раніше!

Фото ілюстративне.

Волинська лікарка розповіла, в котрій годині треба лягати спати, щоб бути здоровими

Соматотропний гормон – наш друг

Лікарка-ендокринолог Волинської обласної клінічної лікарні Людмила Коренюк наголошує, що спати слід щодня лягати близько 23:00, адже потрібно, щоб встигли виробитися важливі для організму гормони – гормон росту, мелатонін, серотонін. А синтезуються вони вночі приблизно у період з 00:00 до 01:00 за умови глибокого сну.

Про це вона сказала у програмі «Телемедицина» 7 червня на 12 каналі.

За її словами, соматотропний гормон, або гормон росту, важливий не лише для дітей, яким потрібно рости.

«Навіть після 18 років, коли зони росту закриваються, у здорової дорослої людини все життя виділяється невелика кількість гормону росту, який є метаболітом, тобто він впливає на стосунки в гормонах. Соматотропний гормон – це наш друг і товариш. І виділяється він у кров, як і в дітей, – за умови фази глибокого сну, з 12-ї до 1-ї години ночі, максимум до 2-ї», – розповіла лікарка.

Дуже важливо сприяти синтезу цього гормону у власному організмі, іншими словами, дотримуватися правильного режиму дня.

Тому, каже вона, дуже важливо сприяти синтезу цього гормону у власному організмі, іншими словами, дотримуватися правильного режиму дня.

«Ми здатні зруйнувати стосунки у власній ендокринній системі, якщо лягаємо спати не в той же день, у який встали», – наголошує Людмила Коренюк.

«Якщо ми своїми руками руйнуємо власний режим дня і не лягаємо спати в районі 23 години і, відповідно, не маємо тієї фази, значить, ми пускаємо шкереберть стосунки між гормонами у  власному організму», – додає лікарка.

Читайте також:  Лучанка потрапила на обкладинку модного французького журналу

Джерело: 12 канал
Telegram Channel