Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Головний санлікар спрогнозував, коли Україні очікувати на чергову хвилю коронавірусу

А що буде з карантином?

Фото – Радіо Свобода.

Головний санлікар спрогнозував, коли Україні очікувати на чергову хвилю коронавірусу

Нова хвиля коронавірусу COVID-19 може розпочатися в Україні восени. Проте вона ймовірно буде помірнішою.

Про це розповів в етері «Сніданку з 1+1» заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

За його словами, до кінця літа Міністерство охорони здоров’я планує вакцинувати «принаймні п’ять мільйонів людей». Утім, уникнути чергової хвилі COVID-19 навряд чи вдасться.

Кузін зазначив, що ця нова хвиля може бути «мінімальною».

«Скоріш за все, що ми стикнемося з черговою хвилею COVID-19, яка буде восени. Оскільки ГРВІ переважно з’являються наприкінці осені – на початку зими. Однак ми сподіваємося на те, що ця хвиля буде мінімальною – не такою, як восени минулого року. За рахунок того, що вже є частина людей, які перехворіли, і частина людей, які вакциновані. Принаймні ті, які вакциновані, за рахунок захисної дії вакцини не будуть підлягати госпіталізації, або ж захворювання протікатиме в більш легкій формі», – розповів санлікар.

Він також підтримав ідею щодо продовження карантину до кінця літа.

За словами головного санлікаря, такі карантинні вимоги, як масковий режим та соціальна дистанція, повинні наразі залишатися.

«Звичайно, треба продовжувати. Однак дійсно ми його зараз коректуємо. Ситуація зараз є відносно стабільною. І це дуже добрий знак. Багато країн пом’якшують свої карантинні обмеження, однак жодна країна не знімає їх повністю», – заявив Кузін.

За словами головного санлікаря, такі карантинні вимоги, як масковий режим та соціальна дистанція, повинні наразі залишатися.

«Принаймні, в нас буде залишатися масковий режим у закритих приміщеннях. У нас буде залишатися соціальна дистанція, навіть, якщо більшість заходів, спрямованих на протидію коронавірусу, будуть скасовані», – наголосив Кузін.

Читайте також: У Польщі від коронавірусу померла українка, яка чекала на карту побиту

Джерело: Сайт Букви
Telegram Channel