Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Через скаженого кота карантин запровадили на території 11 сіл

І така гарна свійська тварина може стати небезпечною.

Фото з відкритих джерел.

Через скаженого кота карантин запровадили на території 11 сіл

Це трапилося на Київщині

У районі ввели карантин через виявилений у кота випадок сказу. А Білоцерківська райдержадміністрація вирішила запровадити карантин на території 11 сіл.

Мешканка села Яблунівка Білоцерківського району знайшла на вулиці і забрала додому безпритульного кота. Але майже одразу він почав кусатися і поводити себе агресивно. Через кілька днів тварина померла. Медики провели обстеження і встановили, що у кота був сказ. Про це повідомляє Zaxid.Net.

У районі ввели карантин через виявилений у кота випадок сказу.

Було накладено карантин на територію сіл Глибочка,  Пилипча,  Городище, Бакали,  Мала Вільшанка,  Сорокотяги,  Мала Сквирка, Фесюри, Фастівка,  Коржівка, Щербаки. Також під обмеження потрапили території мисливських угідь Білоцерківської районної громадської організації «Мисливці та Рибалки» та ТОВ «Зелений Гай» в межах визначеної зони.

Довідково. Сказ – це гостре інфекційне захворювання всіх теплокровних тварин і людини, під час якого вражається центральна нервова система з ознаками поліенцефаломієліту, супроводжується паралічами і завжди закінчується смертю. Людина заражається під час укусу тварини або коли її слина потрапляє на слизові оболонки чи пошкоджену шкіру, через подряпини. Вірус сказу дуже чутливий до дії ультрафіолетових і прямих сонячних променів, висушування, гине миттєво при звичайних режимах пастеризації, кип’ятінні, дії 45-70% розчину спирту, мильного розчину. П’ятивідсотковий розчин йоду вбиває вірус протягом однієї хвилини. В слині вірус сказу зберігається одну добу, в замороженому стані – 75 днів.

Читайте також:СПОЛОХАНИЙ КІНЬ СПРИЧИНИВ БІДУ

Telegram Channel