Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Євро-2021: Англія і Шотландія не порадували вболівальників результативним футболом

За 10 хвилин до фінального свистка на стадіоні стало чутно невдоволений свист.

Фото Getty Images/Global Images Ukraine.

Євро-2021: Англія і Шотландія не порадували вболівальників результативним футболом

Географічні сусіди розписали прагматичну нічию

В Лондоні на стадіоні «Вемблі» відбулося британське дербі - у 2-му турі Євро-2020 зустрічалися один з лідерів і аутсайдер групи D - Англія приймала Шотландію, пише Спорт.юа.

Багаторічне історичне протистояння непримиренних суперників, в якому, втім, завжди був і є явний лідер.

Багаторічне історичне протистояння непримиренних суперників, в якому, втім, завжди був і є явний лідер. За попередні 115 очних матчів 48 разів перемогу святкувала Англія і 41 раз після матчу посмішки на обличчі були у шотландців, ще 26 разів команди зіграли внічию. При цьому «Тартанова армія» не виграє у «Трьох левів» з 1999-го року, коли «скотти» в рамках відбору Євро-2000 тріумфували на полі Англії з рахунком 0:1.

Реклама Google

Саме з таким результатом на Євро-2020 стартувала і команда Гарета Саутгейта. Англійці також на «Вемблі» не надто переконливо за рахунком, але досить впевнено по грі переграли колись дуже сильну Хорватію - 1:0. При чому, здалося, що господарі поля витратили не дуже багато зусиль, заощадивши їх на подальші ігри. Шотландія в своєму стартовому поєдинку виглядала якраз досить непогано, а ось набрати очки в матчі з Чехією не зуміла - 0:2 і тепер, щоб вийти в плей-офф, команді Стіва Кларка потрібно було брати очки в матчах з англійцями і хорватами.

І шотландці не стали довго запрягати. Зі старту зустрічі підопічні Кларка пішли на ворота Пікфорда. Вже на 4-й хвилині О'Донелл прострілив справа на Адамса, удар якого заблокував Стоунз. А через кілька хвилин захисник «Манчестер Сіті» відзначився і біля чужих воріт. М'яч після його удару влучив у стійку воріт!

Гра вдавалася, команди діяли на зустрічних курсах. Шотландці навіть не думали закриватися, «скотти» великими силами готували свої атаки і часто доводили їх до завершення. На 30-й хвилині чудову нагоду відкрити рахунок мав О'Донелл. Його удар в один дотик Пікфорд витягнув зі свого нижнього лівого кута! Та й взагалі саме Шотландія мала більше шансів на успіх - за ударами в першому таймі - 5 проти 4 на користь гостей.

Ледве почався другий тайм, як порадувати англійських уболівальників міг Фоден. Одноклубник Зінченка трішки не дістав до прострілу ще одного «містянина», Стерлінга. А буквально через мить Маунт потужно пробив з правої, але прекрасну реакцію продемонстрував Маршалл.

Після яскравого початку тайму від англійців, ініціативу знову перехопили їх суперники. Все ж з турнірної точки зору їм більше потрібні були очки і вони не припиняли свої набіги на ворота Пікфорда. Після чергового кутового непогано до м'яча приклався Дайкс. Кіпер господарів вже був в ролі статиста, але стража воріт підстрахував Джеймс, який головою виніс круглого зі своїх воріт.

За 10 хвилин до фінального свистка на стадіоні стало чутно невдоволений свист. Швидше за все, він був від уболівальників господарів і спрямований навіть не стільки на адресу шотландців, скільки на адресу своєї команди. Гра підопічних Саутгейта нагадала минулий матч з Хорватією - аж надто спокійно діяли «білі»: без іскри, емоції, ідеї. Нібито були впевнені, що все-одно не програють і без нервів вийдуть до плей-офф. Шотландці ж сподобалися. Вони йшли вперед, билися за кожен м'яч і мали непогані шанси, щоб перемогти. Але не пощастило. Можливо, просто не вистачило класу. У наступному «матчі за життя» проти Хорватії його повинно вистачити.

Читайте також: У Глазго – без переможця. Збірні Хорватії та Чехії зіграли внічию

 Євро-2020. Грyпа D. 2 тур.

Англія - Шотландія - 0:0.

 Макгінн, 16, О'Донелл, 87.

Англія: Пікфорд, Джеймс, Стоунз, Мінгс, Шоу, Райс, Філліпс, Фоден (Гріліш, 63), Маунт, Стерлінг, Кейн (Решфорд, 75).

Шотландія: Маршалл, Мактоміней, Хенлі, Тірні, О'Донелл, Макгінн, Гілмор  (Армстронг, 76), Макгрегор, Робертсон, Дайкс, Адамс (Нісбет, 86).

Арбітр: Антоніо Мігель Матеу Лаос (Іспанія).

Стадіон:  «Вемблі» (Лондон, Англія).

Telegram Channel