Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Павло Ушивець розмалював червону зірку в Москві  у синьо-жовтий колір

«Давати 7 років тюрми за те, що я заліз на будівлю і пофарбував на ній зірку — повна маячня», — каже Mustang Wanted.

Фото із сайту inspired.com.ua.

Павло Ушивець розмалював червону зірку в Москві у синьо-жовтий колір

Київський руфер Mustang Wanted підкорив безліч глядачів своїми трюками на шаленій висоті без жодної страховки. У соцмережах за ним стежать тисячі користувачів, але одна його витівка шокувала не тільки фоловерів, а й… президентів. Вранці 20 серпня 2014–го український зірвиголова ледь не довів Москву до інфаркту: хлопець у розпал боїв на Донбасі розфарбував зірку сталінської висотки на Котельницькій набережній у блакитний колір, а на шпилі повісив український прапор

О 7–й ранку про наш стяг над російською столицею гуділо пів світу. Інформацію підхопили чи не всі місцеві ЗМІ, а згодом і безліч іноземних. Активно обговорювали інцидент і користувачі соцмереж. Особливо глузували з російського працівника, якому доручили негайно привести зірку в звичний вигляд, утім той спочатку сфотографувався з її «українським» варіантом: бідолаху ще довго порівнювали з любителем «поселфитись» тодішнім прем’єр–міністром Мєдвєдєвим. Словом, поки росіяни лютували, українці втішалися.

Навіть колишній Президент нашої держави Петро Порошенко відреагував: подякував за прекрасний подарунок до Дня Незалежності.

Після того, як розбурхав пів світу, скандальний руфер пішов воювати.
Після того, як розбурхав пів світу, скандальний руфер пішов воювати.

 Тим часом російські копи порушили кримінальну справу за статтею «Вандалізм», що передбачає до 4–х років позбавлення волі. Далі її перекваліфікували на «Хуліганство» зі збільшенням покарання до семи літ і затримали чотирьох підозрюваних парашутистів, які у той ранок хоча й стрибали з висотки, та жодного стосунку до перформансу не мали. А сам авантюрист з блакитними плямами на обличчі та одязі вже летів на Батьківщину.

«Думав, ну все, зараз мене в аеропорту піймають. Але не взяли там. Хоча я не зміг навіть фарбу змити. Вона була на руках та обличчі. А на вусі ще тиждень не міг позбутися», — розповів Мустанг в одному з інтерв’ю.

Петро Порошенко відверто захоплювався витівками хлопця  й неодноразово дякував за відданість Батьківщині.
Петро Порошенко відверто захоплювався витівками хлопця й неодноразово дякував за відданість Батьківщині.

 Втім згодом йому довелося добровільно зізнатися у скоєному, аби довести невинність парашутистів. Тож опублікував відео, де сам розфарбовує зірку на сталінській висотці. А потім продав один із записів телеканалу LifeNews за 5000 доларів, які зобов’язався перерахувати батальйону «Донбас».

Сім років тому, коли весь світ гудів про молодого хлопця з України, той зазначив, що всі подробиці своєї московської операції розповість літ через десять. 

У Росії українського екстремала негайно оголосили в міжнародний розшук. А радник глави МВС України Антон Геращенко повідомив, що розшук оголошено міждержавний — тільки в межах СНД — і заявив, що згідно з Конституцією України Київ не видаватиме Павла Ушивця. Того ж дня Таганський суд Москви ухвалив рішення про його заочний арешт. На засіданні зазначили, що «українець керувався негативним ставленням до позиції РФ у політичних відносинах з Україною, мотивом політичної ненависті та хотів образити почуття громадян».

Втім, відчайдушний патріот на цьому не зупинився: у листопаді того ж року він взяв собі нове ім’я — Слава Україні — та зауважив, що так тепер записаний у паспорті, по батькові залишив незмінним — Геннадійович.

Мустанг каже, що своїм рукам довіряє більше, ніж будь–якому спорядженню.
Мустанг каже, що своїм рукам довіряє більше, ніж будь–якому спорядженню.

 Згодом руфер наважився на серйозніший крок: пішов воювати в АТО у складі полку «Азов». А у 2015–у вдягнув вінок із маків з синьо–жовтою стрічкою на монумент «Батьківщина–Мати», мовляв, маємо пам’ятати тих, хто загинув, і тих, хто живий. У свою чергу Петро Порошенко познайомив його з генсекретарем ООН Пан Гі Муном і подякував руферу.

Сім років тому, коли весь світ гудів про молодого хлопця з України, той зазначив, що всі подробиці своєї московської операції розповість літ через десять. Ми спробували з ним зв’язатися, втім, скоріш за все, доведеться потерпіти ще три роки, бо хлопець на зв’язок не вийшов. Павло активно розвиває сторінки в інстаграмі та фейсбуці. В одному з дописів він зазначив: «Зважаючи на те, що я гублю телефони, ноутбуки та жорсткі диски, то вся надія на мережу. Тож засиплю вас фотографіями свого «нудного» життя».

Реклама Google

Мустанг продовжує підкорювати вершини й випробовувати долю. Нещодавно на його ютуб–каналі з’явилося відео з найвищого моста у Братиславі (Словаччина).

Читайте також: Українські равлики дедалі активніше виїжджають до Литви, Грузії та Польщі

Окрім цього, у свої 34 роки чоловік з нереальними здібностями встиг облазити найвищі споруди Дубаю, Греції, Іспанії, Канади, Австрії, Гонконгу, Азербайджану, Грузії, Франції, Малайзії, Південної Кореї, Сінгапуру, Туреччини, Чехії, України…


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel