Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
11 ароматів,  які вбивають комарів

Літній сезон – це не тільки тепло і довгоочікувана відпустка, а й виснажлива боротьба з комахами-кровопивцями.

Фото із сайту gorod-che.ru.

11 ароматів, які вбивають комарів

Влітку ми так хочемо більше часу бувати на свіжому повітрі, прогулюватися в парку, насолоджуватися зеленню і квітами. Однак надокучливі комахи можуть зіпсувати найкращий відпочинок. Тож треба знати, що існують природні запахи, які проженуть цих кровопивць

• 1. Порошок ванілі. Змішайте його з дитячим лосьйоном у співвідношенні 1 до 10 й нанесіть на відкриті ділянки тіла. Можна ще розчинити екстракт рослини у воді та розпилити рідину на тіло та одяг.

•  2. Ефірні олії анісу, гвоздики, базиліку та евкаліпта. Вони допоможуть відігнати комарів, якщо нанести розведений засіб на відкриті ділянки тіла (5–10 крапель на склянку води) чи розпилити есенцію, змішану з водою, на теплу поверхню, лампу тощо.

•  3. Гілочки бузини. Розкладіть їх у кімнаті – і вони легко порозганяють усіх надокучливих комах. Проте будьте пильні, бо сильний запах рослини здатний перешкодити нормальному сну, отож тримайте її якнайдалі від узголів’я ліжка.

•  4. Гвоздика. 5 г бруньок на 1 склянку води прокип’ятіть впродовж 15 хвилин. 10 крапельок цього настою змішайте з будь-якими парфумами та розпиліть на тіло. Тепер навіть надворі комахи втікатимуть від вас, мов дідько від ладану.

Якщо плануєте розкласти багаття просто неба – вкиньте до нього декілька гілочок ялівцю.

•  5. Ялівець. Якщо плануєте розкласти багаття просто неба – вкиньте до нього декілька гілочок ялівцю.

•  6. Олія кедрового дерева. Її запах віднаджує  не лише комарів, а й мух і тарганів.

Реклама Google

•  7. Настій із шавлії. Жодна комаха не наблизиться до вашого обличчя, якщо вмиватися таким засобом. Жменю сухих нарізаних коренів шавлії залийте 1 літром води, доведіть до кипіння і дайте настоятися 20–30 хвилин.

•  8. Піретрум. Піретрум, або польова ромашка, – стародавній засіб від комарів. Висушені квітки, стебла і листя рослини пригнічують комах і діють на їхні нервові клітини. Розкладіть гілочки квітів довкола дому.

Читайте також: Фрукти повернуть красу

•  9. Настоянка із зерен пшениці. Ще із сивої давнини люди використовували зерна пшениці у боротьбі з комахами-кровопивцями. На 1 літр води всипте жменю подрібнених пшеничних зерен і тричі доводьте до кипіння, доки вода не набуде світло-жовтого кольору. Як схолоне, помийте руки та обличчя цією настоянкою – і комарі втечуть далеко й надовго.

•  10. Базилік. Свіжим нарізаним листям натріть руки та відкриті ділянки тіла чи розкладіть рослину по кімнаті.

• 11. Соняшникова олія, шампунь і оцет (9%). Усі інгредієнти змішайте у рівних кількостях і збовтайте до утворення піни. Наносьте суміш на шкіру чи просто залишайте у кімнаті. Засіб не має різкого запаху і безпечний для діток.

Джерело: tutkatamka.com.ua.

Telegram Channel