Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Львів посилить карантин через штам Дельта (Відео)

А треба готуватися.

Фото із сайту korrespondent.net.

Львів посилить карантин через штам Дельта (Відео)

Через кілька тижнів ситуація із захворюваністю може кардинально змінитися, попередив мер Львова

Влада Львова прийняла рішення посилити карантинні обмеження і збільшити кількість вакцинацій на тлі поширення штаму коронавірусу Дельта. Про це в п'ятницю, 2 липня, сказав мер міста Андрій Садовий після засідання міської комісії ТЕБ та НС, передає КореспонденТ.

За його словами, влада активно моніторить ситуацію щодо COVID-19 і нового штаму Дельта.

Ситуація загострюється навіть в таких країнах, які активно займаються вакцинацією.

«Ситуація загострюється навіть в таких країнах, які активно займаються вакцинацією. Тому ми починаємо інтенсивну підготовку до цього нового штаму. На сьогоднішній день ми маємо 2 тисячі ліжок в наших комунальних установах, які готові приймати хворих на коронавірус. Сьогодні ми вирішили підняти цю планку до 3 тисяч, в тому числі і в дитячій лікарні. Ми звернулися до глави МОЗ Віктора Ляшка, щоб він відновив «ковідні» пакети для медустанов, оскільки у нас зараз має його тільки лікарня «швидкої». А треба готуватися. Тому що через кілька тижнів ситуація може кардинально змінитися», - сказав Садовий.

На засіданні міської комісії також було прийнято рішення посилити (в розумних межах) дотримання карантинних заходів у закладах харчування, культури та інших і збільшити кількість вакцинацій від коронавірусу до 5 тисяч на день.

Читайте також: В Україні хочуть дозволити поєднання різних типів вакцин

За даними міськради, станом на 2 липня у Львові та Львівській області підтверджено 137 503 випадки інфікування коронавірусом. Померли 3 653 людини.

 

Telegram Channel