Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Лучанин став студентським мером Києва (Фото)

Час перетворити Київ у місто-мрію для молоді!

Фото зі сайту studrespublika.com.

Лучанин став студентським мером Києва (Фото)

Максим Макарчук – студент Національного медичного університету ім. О.Богомольця

 ХХІІІ Київська Студреспубліка відбулася у столиці 26–27 червня 2021р. Із нагоди святкувань Дня Конституції, Міжнародного Дня молоді найактивніша та найдрайвовіша молодь зібралася на березі Дніпра, на Труханову острові (Центральний пляж), де попрацювали над програмою модернізації Києва та обрали студентську владу столиці на наступний рік.  Про це інформують на сайті Студреспубліки.

Цьогорічна тема «Інакший Київ — для Нової України» на Київській Студреспубліці виразила і ознаменувала запит молоді на пошук моделі інноваційного, модерного міста-столиці Києва-своєї-мрії, який би максимально відповідав на запити молоді та всього суспільства, став передовою лабораторією в Україні та світі по втіленню інновацій й інших модернізаційних практик, задавав приклад в охороні здоров’я та соціальному захисті для інших міст світу. Тому візія такого міста, виклики, що стоять, роль громадян і громад, механізм функціонування стали наріжним каменем для ОДГ-подібної (оргдіяльнісно-подібної, стратегічної) гри.

Студентським мером Києва-2021/2022 обрано Максима Макарчука, студента Національного медичного університету ім. О.Богомольця. Хлопець родом із Луцька, а перед тим як вступити у медзаклад навчався у Ківерцівському медичному коледжі. 

Вже в 23-тє найпрогресивніша молодь столиці зустріла літо, а студентство ще й закінчення сесії щорічним яскравим і дуже змістовним мульти-фестивалем. Київська Студреспубліка — це справді легендарна подія, в центрі якої стратегічна (оргдіяльнісна) гра у життя окремого студентського міста-«держави», зі своїми кордонами, валютою, законами, паспортами та, звичайно ж, виборами, на яких оберуть Студмера/ку й депутатів/ок Студмагістрату Києва на наступний рік.

 

 Найзапекліша боротьба в рамках гри розгорнулась навколо посади Студентського мера та депутатів/ок Студентського магістрату Києва. До фіналу дійшло дві змістовні позиції:

Партія «Укол в майбутнє» працювала над різноманітними інфраструктурними проблемами Києва, зокрема, як боротися із заторами, створити комфортні умови для велосипедистів і засобів мікромобільності, а також займалася проблематикою вирішення гострих соціальних проблем, вимагаючи кардинального збільшення рівня соціального захисту та матеріального забезпечення медпрацівників/ць — особливо в умовах пандемії. Головною проблемою столиці й України була визначена незадовільна участь мешканців/ок у прийнятті рішень та управлінні, як на рівні міста, так і на рівні громад;

Партія «Альянс Шинобі» займалася знаходженням взаєморозуміння та діалогу, презентуючи це як основний чинник щасливого міста. Для цього запропонували систему постійної комунікації, передачі досвіду, колективного вирішення проблем і глибокої низової демократії. На думку ігрової партії, необхідно створити механізм наставників/ць, щоб практичний досвід і знання старшого покоління ефективніше передавались молоді.

 

Загалом, участь у Київській Студреспубліці взяли декілька десятків вишів Києва (в т.ч. представники/ці з Київської обл.). Після цікавих ігрових дебатів відбулися вибори Студентського мера та Студентського магістрату Києва. За результатами підрахунку голосів Студреспубліканською виборчою комісією були отримали наступні результати: «Укол в майбутнє» — 64%, «Альянс Шинобі» — 36% голосів.

 

Студентським мером Києва-2021/2022 обрано Максима Макарчука, студента Національного медичного університету ім. О.Богомольця. Хлопець родом із Луцька, а перед тим як вступити у медзаклад навчався у Ківерцівському медичному коледжі. 

Вітаємо Максима Макарчука з обранням і бажаємо йому молодечої енергії та творчого натхнення творити «Інакший Київ — для Нової України». 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel