Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Футболіст Зінченко «привіз» до Львова німецького пластичного хірурга, аби оперував дітей

Знаний спортсмен оплатив тижневе перебування медика в Україні.

Фото ЛОДА.

Футболіст Зінченко «привіз» до Львова німецького пластичного хірурга, аби оперував дітей

Співпраця з відомим фахівцем триває з 2012 року, коли Клаус Екснер приїхав до Львова під час футбольного чемпіонату «Євро–2012», щоб оперувати дітей у межах доброчинної ініціативи німецьких уболівальників «BigShoe»

Півзахисник збірної України Олександр Зінченко оплатив приїзд та перебування в Україні відомого німецького хірурга Клауса Екснера. Протягом тижня професор виконає близько 30 операцій для дітей з вродженими та набутими вадами.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Протягом тижня професор виконає близько 30 операцій для дітей з вродженими та набутими вадами.

Разом з професором приїхав директор благочинного фонду «BigShoe» Ігор Ветзель, який має добрі стосунки з футболістами збірних різних країн. Зараз йому вдалося залучити до благодійної акції гравця збірної України з футболу Олександра Зінченка, завдяки фінансовій підтримці якого і став можливим приїзд Клауса Екснера», - йдеться у повідомлені.

Професор перебуватиме у Львові з 4-го по 10-те липня. За час свого перебування німецький лікар планує проконсультувати близько 40 дітей зі складними набутими та вродженими вадами та спільно з українськими лікарями здійснити близько 30 пластичних й реконструктивних операцій.

 

 

«За період співпраці Екснер обстежив понад 500 пацієнтів з вродженими вадами, післяопіковими рубцевими деформаціями, рановими дефектами, та разом з українськими лікарями прооперував понад 250 хворих з усіх областей України. Найбільшу увагу приділено дітям з вродженими птозами повік», – розповів директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис.

В межах кожного візиту до Львова Екснер проводив лекції для лікарів 8-ї лікарні м. Львова та працівників університету.

Читайте також: На Волині одинадцятикласник із важкою формою ДЦП закінчив школу із золотою медаллю (Фото)

За підтримки Екснера двоє хірургів з України проходили стажування в клініці пластичної, реконструктивної хірургії та хірургії кисті у Франкфурті. Працює над створенням програми для стажування хірургів з України в Німеччині.

Telegram Channel