Курси НБУ $ 39.68 € 42.83
Дорожники показали, як ремонтують дорогу біля Голоб (Фото)

«Велике будівництво» не оминуло і Голоб .

Фото Служби автомобільних доріг.

Дорожники показали, як ремонтують дорогу біля Голоб (Фото)

Автошлях М-19: «Велике будівництво» не оминуло і Голоб

Автошлях М-19 Доманове (на м.Брест) – Ковель – Чернівці – Тереблече (на м.Бухарест) активно ремонтуємо по обидві сторони від м.Ковеля. Один із відтинків, що відновлюються, пролягає населеним пунктом Голоби Ковельського району. Ця ділянка донедавна перебувала у вкрай незадовільному стані, а тому стала предметом небезпідставних нарікань від водіїв та інших учасників дорожнього руху.

Реклама Google

Ремонт на автошляху М-19 у с.Голоби розпочався на початку червня. Місяць активних робіт на 6-кілометровій ділянці був результативним:

  • відфрезеровано шар зношеного дорожнього покриття;
  • влаштовано посилену основу шляхом укладання щебенево-піщаної суміші та регенерації конструктивних шарів дорожнього одягу за методом «холодного ресайклінгу»;
  • укладено нижній шар асфальтобетонної суміші.

 

 

Наразі на об’єкті облаштовуються засоби заспокоєння руху – напрямні острівці на підходах до населеного пункту, острівці безпеки на пішохідних переходах та міні-кільце.

Попереду ще ряд робіт, передбачених проєктною документацією, зокрема:

• влаштування верхнього шару зі щебенево-мастикової асфальтобетонної суміші;

• укріплення узбіч;

• влаштування з’їздів та примикань;

• облаштування зупинок громадського транспорту;

• влаштування тротуарів;

• встановлення бар’єрного огородження;

• встановлення дорожніх знаків;

• нанесення дорожньої розмітки.

Водіям нагадують, що хороше дорожнє покриття не привід втрачати обачність і нехтувати правилами безпеки – на об’єкті тривають роботи, на дорозі працюють люди.

Невід’ємним етапом ремонтних робіт на автошляхах державного значення області є контроль їх якості. Аби перевірити, чи на цій стадії ремонту автошляху М-19 у с.Голоби роботи проведено якісно, працівники лабораторій замовника – Служби автомобільних доріг у Волинській області та підрядника – ТзОВ «Автомагістраль-Південь» провели кернування влаштованих перших шарів нового дорожнього одягу – основи та вирівнюючого шару. Відібрані зразки кернів досліджуватимуться в лабораторних умовах.

Окрім замовника і підрядника контроль за ходом і якістю робіт на цьому об’єкті капітального ремонту здійснюється сертифікованими інженерами з технічного нагляду незалежного підприємства – консорціуму «ТЕХЕКСПЕРТ ІНЖИНІРИНГ».

І хоча поки на 6-кілометровій ділянці автошляху М-19 у селі Голоби влаштовано лише перший шар асфальту, вона докорінно змінилась і стала доволі комфортною для проїзду.

 

Реклама Google

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело: Служба автомобільних доріг області
Telegram Channel