Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Польща може перепродати до 4 млн доз вакцин Україні та Балканам

Польща не буде заробляти гроші на продажу препаратів, оскільки це заборонено угодою Європейської комісії.

Фото dw.com.

Польща може перепродати до 4 млн доз вакцин Україні та Балканам

Польща замовила 100 мільйонів доз вакцин, однак темпи щеплень різко сповільнилися

Польський уряд на наступному тижні може перепродати до 4 мільйонів доз вакцин проти коронавірусу Україні та балканським країнам. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на RMF24.

Наразі Польща замовила 100 мільйонів доз вакцин, однак темпи щеплень різко сповільнилися.

Польща хоче продати препарати з найкоротшим терміном придатності, які не можуть бути використані за нинішніх темпів вакцинації. Однак країна не збирається продавати однодозову вакцину Johnson&Johnson. Вакцина найпростіша у використанні і має найдовший термін зберігання.

Польща хоче продати препарати з найкоротшим терміном придатності, які не можуть бути використані за нинішніх темпів вакцинації. Однак країна не збирається продавати однодозову вакцину Johnson&Johnson.

Польща хоче продати як препарати AstraZeneca, так і вакцини Moderna та Pfizer, залежно від того, який препарат замовили країни.

«В даний час у нас на складі приблизно 5 мільйонів вакцин. Для нас найголовніше - це вакцинувати суспільство, але ми можемо продати до чотирьох мільйонів доз, враховуючи найближчі поставки вакцин до Польщі», - каже керівник Агентства стратегічних запасів Польщі Міхал Кучмеровський.

Реклама Google

Про готовність купувати вакцини повідомили 26 країн, є попит на 40 мільйонів доз.

Водночас Польща не буде заробляти гроші на продажу препаратів, оскільки це заборонено угодою Європейської комісії, яка вела переговори про поставку до країн ЄС.

Читайте також: Черга на десяток метрів: у Рівному – ажіотаж через вакцинацію (Фото)

Тому Польща перепродаватиме вакцини за ціною, яку заплатила. У деяких випадках вакцини надаватимуться безкоштовно.

У Польщі з кінця грудня, коли почалася вакцинація проти COVID-19, було проведено понад 32,8 мільйона щеплень. Понад 16,3 мільйона людей повністю вакциновані.

Telegram Channel