Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
На Горохівщині священника з 30-річчям служіння в парафії привітав митрополит Михаїл

Жителі Сільця кажуть, що отець Петро завжди був для них прикладом для наслідування.

Фото volyn.com.ua.

На Горохівщині священника з 30-річчям служіння в парафії привітав митрополит Михаїл

Парафіяни прикрасили церкву квітами й запросили звершити архієрейське Богослужіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла

Люди кажуть, що з першого дня, ще 28 липня 30 років тому стали поважати настоятеля їх Свято-Симеоно-Стовпинського храму за щирість у молитві й доброзичливість у серці.

Нині за вірне служіння Богові й людям владика Михаїл вручив отцю Петру відзнаку Православної Церкви України «За жертовність і любов до України», ряд вірян удостоєно Благословенними грамотами за меценатство й працю на благо церковної громади.

В лютому 2019 року разом із отцем Петром Кравчуком сільчани зреклися Московського патріархату.

Пам’ятні подарунки отримали староста сіл Журавники, Волиця Дружкопільська, Сільце, Охлопів, Квасів, Крижова Наталія Сірук та інші прихожани. Багато віршованих привітань священнику Петру Кравчуку присвятили діти.

Довідково: Дерев’яна церква у Сільці була збудована в 1884 році. Вона є пам’яткою архітектури місцевого значення. В лютому 2019 року разом із отцем Петром Кравчуком сільчани зреклися Московського патріархату. Тоді рішення священника парафіяни назвали прикладом духовного єднання.

Читайте також: Жителька Горохівщини відсвяткувала 100-літній ювілей.

 

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel