Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Волині кияни знімають фільм про Петра Панчука, який у рідному селі готує новий шедевр

Петро Панчук- гордість Волині.

Волинь-нова

На Волині кияни знімають фільм про Петра Панчука, який у рідному селі готує новий шедевр

Прийшло красне літечко, і народний артист України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, провідний актор Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка Петро Панчук знову приїхав у відпустку додому в рідну Лобачівку. Попри всі зіркові столичні почесті, якими розбагатів у столиці протягом майже 40 років, ніде інде, лише в цьому селі знаменитість почувається найпевніше

Мине ще трохи часу і шанувальники його непересічного таланту будуть неабияк здивовані, побачивши улюбленця світової сцени босоногим на розбитій сільській вулиці, в брилі серед полів і в лісі над лікарським зелом, чи на драбині, спертій на рясну вишню, або на кухні, де готує смачні-пресмачні млинці з домашніми й лісовими ягодами…

Реклама Google

 Цими днями на батьківщині Петра Фадейовича гостює кіногрупа з Києва, яка продовжує зйомки стрічки «Деміург» про життя всенародного кумира родом із невеликого села на Волині. Нові кадри творців кінокартини будуть воістину  чудовими. Найперше тому, що поріг батьківської хати Петро Панчук, його дружина Людмила і їх дев’ятирічний синочок Серафим переступили з перлинкою на руках, навколо якої разом тепер обертається їх прегарний сімейний всесвіт. Красунечка Єлизавета народилася цьогоріч 7 квітня. Зі слів матусі, дівчатко дуже швидко адаптувалося в обіймах свіжого сільського повітря, незрівнянного запаху сокровенної оселі. Ніби відчуває,  що ця благодатна аура виплекала Божі іскри її татуся й матусі, що з неї в Київ усі вони повернуться ніби трохи іншими, бо здоровішими, крилатішими й багатшими тими духовними й фізичними дарами, які має лише рідна земля. Але під старою грушою в їхньому обійсті закопана Серафимчикова пуповина. Нею вони всі теж прив’язані до отчого дому, тож неодмінно повернуться в нього знову. До слова, старе дерево довго не балувало грушами київських господарів, а цьогоріч вродило так рясно, що від плодів гнуться гілки. Цей жест щедрості, напевне, на честь Єлизавети!

Дев’ять років тому Петро Панчук створив у сільському НД «Просвіта» театральний колектив. Приїжджаючи в чергові відпустки, допізна режисерував відомі спектаклі «Мартин Боруля» Івана Карпенка-Карого, «Земляки» Василя Шукшина, «Тев’є-молочник» Шолом-Алейхема, «Мину Мазайла» Миколи Куліша  й знамениту «Баладу про Степана», яку звершив як автор і постановник задля увічнення пам’яті Заслуженого працівника культури України, Почесного громадянина Волині Степана Кривенького, пісенною творчістю якого захоплюється змалку.

Сільський театр, в актори якого запросив односельчан-хліборобів, учителів, студентів, учнів, швидко здобув визнання «народний колектив», овації київської публіки та багато схвальних відгуків у пресі.

Сільський театр, в актори якого запросив односельчан-хліборобів, учителів, студентів, учнів, швидко здобув визнання «народний колектив», овації київської публіки та багато схвальних відгуків у пресі. До нього й сьогодні стелиться стежина корифея українського театрального помосту. Цими днями в сільському клубі знову вечорами відбуваються репетиції. Невдовзі Петро Панчук-режисер подивує лобачівців і гостей села постановкою жарту на одну дію «Ведмідь» Антона Чехова. Його вибрав невипадково, бо в цій комедійній п’єсі є ролі лише для трьох виконавців. Зібрати селян-акторів у жнивну пору щороку важче, а часу відпустки залишилося обмаль, тому у всіх бажаючих буде знову унікальна можливість побачити неперевершену гру на сцені в с.Лобачівка САМОГО Петра Панчука, який перевтілиться у поручика артилерії у відставці Григорія Степановича Смирнова. Роль поміщиці Олени Попової зіграє життєрадісна вродливиця Людмила Панчук, а слугою Лукою, без перебільшення, всі будуть раді бачити артистичного гумориста, керівника театрального колективу НД «Просвіта» Андрія Корнейка.

- Поки що все «йде» дуже добре. Встигаємо з костюмами, робимо музичний супровід, - розпитала у Петра Панчука.

Планується, що вистава відбудеться восьмого серпня. Про годину ми обов’язково повідомимо нашим читачам.

Читайте про Петра Панчука: Петро Панчук про Степана Кривенького: «Не міг стримати сліз, бо уявляв його особистістю неземною» 

а також

Знаменитий актор Петро Панчук влітку був… музикантом на чотирьох весіллях!


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel