Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Американець подарував українській багатодітній сім’ї будинок

Валентина Кедь з дітьми виховують 6 дітей.

Фото Главком.

Американець подарував українській багатодітній сім’ї будинок

Родина виховує шістьох дітей, але житло мусила орендувати

Уолтер Орр Скот, який вже 11 років живе в Україні, придбав у Жмеринці на Вінничині хату для багатодітної сім’ї, яка до цього орендувала житло у різних господарів, повідомляє «Суспільне.Вінниця». Валентина Кедь, якій зараз 27 років, осиротіла в 15-ть. В стільки ж народила первістка, а в 20-ть із трьома маленькими дітьми на руках, вагітна четвертою, була змушена піти від першого чоловіка, тому що дозволяв собі випивати та бити жінку. Після того, як колись власний будинок Валентини згорів, жінка зверталась до кого тільки могла. Навіть двом президентам писала і до міської ради, але ніхто не допоміг.

Після перших стосунків, як розповідає Валентина, порозумнішала та познайомилась зі Русланом Орєховим, з яким мають двох спільних дітей та живуть разом 7 років. З цією сім’єю пів року тому подружилось подружжя Любові Шандрухіної та Уолтера Орр Скота. Спочатку вони допомагали дітям продуктами, речами, а потім вирішили придбати будинок.  «Чужих дітей не буває», - каже пані Любов.

Американець витратив на дім близько 170 тисяч гривень.

Зараз у родині шестеро дітей: наймолодша Люба – маже 4 місяці, Люда – незабаром буде 10 років, Стас – 12 років, Настя – 9 років, Соні – 6 років та Саша, якому в жовтні буде 5 років. У честь пані Люби Руслан та Валентина назвали свою молодшу донечку. Діти називають Уолтера дідусем, а Любов бабусею, та часто навідуються до них.
Подружжя саме вибирало будинок, аби діткам було ближче ходити до школи та садочка. Американець витратив на дім близько 170 тисяч гривень.

Хто такий Уолтер-«Пентагон»

Йому 76 років. Працював медиком на морському флоті США. Коли пішов у відставку і почав подорожувати, приїхав у Україну, де вирішив залишитися, і знайшов своє кохання – Любов Шандрухіну. 

Подружжя Любов Шандрухіна та Уолтер Орр Скот.
Подружжя Любов Шандрухіна та Уолтер Орр Скот.

 Попри те, що три роки тому йому через хворобу  ампутували ногу, продовжує везти ативну волонтерську та громадську діяльність, нагороджений Медаллю «Волонтер України». Письменник та поет, пише англійською та українською мовами. Видав в Україні кілька книг, зокрема, «Вставай, Україно!» (2014 рік) – про Майдан очима американця, «Історія одного солдата» (2017). Член спілки журналістів України.

Усі виручені кошти від продажу книги ««Вставай, Україно» передає на допомогу нашим солдатам, пораненим на російсько-українській війні. У 2017 році відвідав зону АТО. Серед українських військових має псевдо Пентагон.

Читайте також: Готують щось грандіозне: відбудеться театралізований фестиваль «Торчинський ярмарок» (Програма)​.

«Останнім часом збираю дані про жорстокості НКВДистів, які пролили немало крові саме на Вінничині, - розповідає Уолтер. - Ми були у гостях в пані Олени з Браїлова, сім’я якої постраждала від червоного терору. Я був шокований її історією, а коли заглибився в цю тему, не міг спати по ночах. Американці навіть поняття не мають, яку трагедію пережила Україна і яку переживає донині. Сподіваюсь, у мене вистачить сил розповісти про це Америці і світу».

 

Telegram Channel