Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
У Туреччині звітують про взяття під контроль більшості лісових пожеж

Немає слів...

Фото lb.ua

У Туреччині звітують про взяття під контроль більшості лісових пожеж

Про повну перемогу над вогняною стихією ще аж ніяк не йдеться...

Міністр сільського і лісового господарства Туреччини Бекір Пакдемірлі заявив, що протягом останніх п'яти днів турецькі пожежники взяли під контроль 125 зі 132 лісових пожеж.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Anadolu.

«За останні 5 днів ми взяли під контроль 125 із 132 пожеж, сім ще тривають. Крім того, наші служби  були залучені до гасіння 78 пожеж у сільській місцевості», – сказав він.

«Пожежа в Мармарисі триває. Ця пожежа наразі стабільна. Вона містить потенційні небезпеки зі зміною погодних умов у другій половині дня, але наша команда продовжує працювати над цим на даний момент», – зазначив міністр.

Пожежа в Мармарисі триває. Ця пожежа наразі стабільна.

Пакдемірлі уточнив, що ситуацію ускладнюють температура повітря, яка перевищує 40 градусів, сильний вітер і низька вологість.

«Метеорологічно ми знову стикаємося із найнижчою вологістю за всі часи, вологістю у 8 відсотків завтра. Ми вважаємо, що за нормальних умов вологість повітря нижче 30 відсотків влітку не повинна бути ні в Анталії, ні в Муглі, але нині склалися такі умови. Це складне завдання. Наша боротьба триває за цих умов».

Нагадаємо, лісові пожежі на півдні Туреччини вирують з середини минулого тижня і вже забрали життя 8 людей. 

Напередодні турецька влада евакуювала туристів з пляжів на південному заході країни, в тому числі у курортному Бодрумі.

Раніше Україна відправила до Туреччини два літаки Ан-32П із групою забезпечення. Ці екіпажі раніше залучали до ліквідації масштабних пожеж у Чорногорії, в Ізраїлі та Грузії.

Читайте також: У Києві зник очільник Білоруського Дому в Україні.

Telegram Channel