Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Принципи та переваги роботи частотного перетворювача Veichi

Перетворювачі частоти Veichi стали універсальним варіантом під будь-які виробничі та промислові завдання.

Фото asmelectronica.com.

Принципи та переваги роботи частотного перетворювача Veichi

Перетворювачами частоти є електронні пристрої, що дозволяють змінювати частоту обертання двигуна. Коли силові агрегати працюють від електромережі зі змінною напругою, тоді частота обертання найчастіше буде фіксованою. Але в залежності від виробничих потреб бувають обставини, коли обороти слід регулювати, змінюючи змінну напругу. У цьому випадку якраз і використовуються перетворювачі частоти Veichi

Особливості роботи перетворювача

Підключення пристрою передбачено перед двигуном, щоб сформувати основу для його подальшої роботи. Відповідно частота і величина напруги задається не електромережу, а Перетворювач частоти Veichi якраз і гарантує двигуну нормальні умови роботи. Відбувається точне регулювання вихідної частоти, як і напруги.

Подібна техніка вирішує кілька завдань через свій універсальний підхід. Відбувається плавна зміна частоти обертання до потрібного номіналу, при цьому розширюється робочий діапазон. Момент, що обертає силовий агрегат, залишається незмінним. Відбувається адаптація роботи обладнання під конкретні технічні умови і вимоги.

Переваги перетворювачів

Нерідко ці пристрої застосовуються як універсальні рішення, адже вони мають такий набір достоїнств і переваг:

  • створення оптимального режиму роботи обладнання;
  • простота введення в експлуатацію;
  • просте технічне обслуговування і аналіз агрегатів;
  • зручне управління;
  • кілька ступенів захисту для різних умов;
  • мінімальні витрати при експлуатації.

До того ж виробник пропонує різні габарити пристроїв. Є пропозиції для компактного застосування в серверних шафах, а є і підлогові вироби. При монтажі перетворювачів не обов'язково використовувати так звану оболонку, якщо передбачена шафа або короб.

Застосування перетворювачів частоти

Це універсальна техніка для вирішення таких же універсальних завдань. Наприклад, перетворювачі використовуються для нормальної роботи насосів, вентиляторів, кранів, збірних системи і роботизованих установок. На даний момент неможливо уявити промислові підприємства, де б не були використанні перетворювачі.

Адаптована і регульована частота обертання двигуна оптимізує технологічні процеси. Одночасно з тим гарантується оптимізація витрат за рахунок зниження споживання електрики, а також виключається навантаження на дороге устаткування.

Переважні особливості застосування

Серед основних плюсів в процесі експлуатації частотних перетворювачів слід виділити кілька моментів:

  • економія електричної енергії;
  • зниження виробничого шуму;
  • захист мережі від пікових навантажень;
  • зменшення механічного впливу на основні вузли і агрегати;
  • захист пристроїв від стрибків напруги і короткого замикання.

Перетворювачі можуть використовуватися на стіні, в цеху або в спеціально відведеному місці в електричній шафі. Залежно від завдань клієнта використовуватимуться як найпростіші моделі, так і спеціалізовані перетворювачі, доповнені великою кількістю функцій і можливостей.

Підбір оптимальної моделі

Перш ніж зробити покупку необхідно вказати кілька ключових критеріїв і розглядати тільки їх. Серед таких критеріїв варто відзначити:

  • потужність (цей показник вказується в залежності від обсягу системи і вимог щодо захисту);
  • діапазон регулювання (важливо в тому випадку, якщо двигун повинен працювати в різних діапазонах оборотів);
  • спосіб гальмування (є кілька варіантів, і вони підбираються на основі характеристик двигуна).

Непоганим рішенням стануть перетворювачі частоти Veichi, що стали універсальним варіантом під будь-які виробничі та промислові завдання.

Telegram Channel