Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Волинський медзаклад визнали найкращим в Україні

Знай наших!

Фото Василя Князевича.

Волинський медзаклад визнали найкращим в Україні

Кращих медиків 2021 року нагородили «Медичним Оскаром»

У Києві відбулася щорічна церемонія нагородження кращих медиків країни «Медичним Оскаром» - відзнаками за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» та «Медаль Святого Пантелеймона».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це свято (День Святого Пантелеймона - ред.) стає все більш актуальним і доцільним в часи, які переживає весь світ, коли всі повернулися обличчям до медичних працівників. Всі зрозуміли, наскільки важливо, щоб система охорони здоров'я була, щоб система охорони здоров'я могла реагувати на ті загрози, які виникають. Наша держава заборгувала медикам. З надією дивлюся в найближче майбутнє і більш ніж впевнений, що, розпочинаючи з наступного року, у нас в системі охорони здоров'я з'явиться шанс йти вперед і побудувати те, що хочуть наші медики», - сказав на церемонії нагородження міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Переможцем у номінації «Найкращий заклад охорони здоров’я» стало Волинське обласне територіальне об'єднання захисту материнства і дитинства Волинської ОДА.

Нагороди отримали 11 медичних працівників. Серед них – професіонали с великим досвідом і молоді амбітні медики, лікарі і медсестри, військові хірурги і педіатри, ті, хто рятує від коронавірусу і хто займається науковими дослідженнями.

Відповідно до вимог, протягом року з-поміж сотень кандидатів було визначено 44 номінанта, серед яких обрали переможців на «Орден Святого Пантелеймона» у таких номінаціях:

Орден Святого Пантелейона в номінації «Найкращий лікар» отримав полковник медичної служби, начальник клініки абдомінальної хірургії Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону Анатолій Ордатій.

У номінації «Найкращий медичний працівник» орден отримала операційна сестра урологічного відділення клініки урології та нефрології Військово-медичного клінічного центру Південного регіону Галина Адаменко.

У номінації «Новатор охорони здоров’я» орден отримав директор Центру інноваційних медичних технологій НАН України Іван Тодуров.

У номінації «За досягнення в Міжнародному співробітництві в охороні здоров’я» орден отримав професор кафедри пропедевтики внутрішньої медицини № 1 ЛНМУ ім. Данила Галицького Андрій Базилевич.

У номінації «Взірець служіння суспільству» орден отримала голова Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров'я сестра Севастіяна Карвацька.

У номінації «За особистий вагомий внесок у розвиток охорони здоров’я України» (номінація для іноземних громадян з 2019 р.) орден отримав волонтер Нідерландського благодійного фонду «Україна потребує допомоги» Алдвін Ланенберг.

У цьому році з’явилися дві нові номінації на отримання відзнаки «Орден Святого Пантелеймона» - «Найкращий управлінець у галузі охороні здоров’я» та «Найкращий заклад охорони здоров’я».

Переможцем у номінації «Найкращий заклад охорони здоров’я» стало Волинське обласне територіальне об'єднання захисту материнства і дитинства Волинської ОДА.

Разом із медаллю переможці отримали сертифікати на 50 тис. грн. Також грошовими сертифікатами відзначили тих, хто номінувався на нагороду, але не пройшов конкурсний відбір.

Як повідомив голова Поважної ради відзнаки Василь Князевич, загалом у 2021 році було подано 196 кандидатів на нагороди: «Орден Святого Пантелеймона» - 147, «Медаль Святого Пантелеймона» - 43, на Орден для іноземних громадян – 6.

Кожен із номінантів пройшов три етапи відбору. Зокрема, Регіональна рада здійснила відбір кандидатів протягом жовтня 2020 року-28 лютого 2021 року в областях та подала по 1 кандидатурі в кожній номінації на розгляд Національній експертній комісії (НЕК). Після розгляду кандидатів від регіональних рад, НЕК обирала 4 кращих у кожній номінації та подала їх на розгляд Поважній раді, яка своєю чергою сьогодні таємним голосуванням обрала лауреатів на присудження відзнаки.

Відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» - це найвища громадська нагорода, яка має професійно-фахове спрямування, присуджується за значні результати в галузі охорони здоров’я, у духовному й фізичному розвитку українського суспільства. Відзнака вручається особам, яким притаманні високий професіоналізм, духовно-моральні якості, та які досягли значних особистих результатів у галузі охорони здоров’я, благодійній та громадській діяльності.

Відзнака була погоджена та благословенна предстоятелями найбільших християнських церков України. Урочиста церемонія нагородження «Медичним Оскаром» щорічно проходить 9 серпня у День Святого великомученика і цілителя Пантелеймона.

Читайте також: МОЗ хоче відтягнути новий локдаун на максимально віддалений термін

 

 

Джерело: Укрінформ.
Telegram Channel