Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Волинянин Михайло Хміль виборов бронзову медаль у спринті на чемпіонаті України з літнього біатлону

Так тримати!

Ілюстративне фото ukrinform.ru

Волинянин Михайло Хміль виборов бронзову медаль у спринті на чемпіонаті України з літнього біатлону

Такому звершенню не завадили навіть два кола штрафу

У Чернігові тривають старти чемпіонату України з літнього біатлону серед юніорів та юніорок, присвячені 30-й річниці Незалежності України. У другий змагальний день спортсмени розігрували медалі у спринтах, інформує biathlon.com.ua.

До старту спринту у юніорів вітрові умови на стрільбищі помітно погіршилися, внаслідок чого спортсмени засмутили великою кількістю штрафних кіл після вогневих рубежів. Але і в складних погодних умовах знайшлися ті, хто зумів до них пристосуватися.

Роман Боровик виграв спринт з величезною, як для цієї дистанції перевагою - 31 секунда, при тому, що і стріляв він менш точно, ніж найближчий конкурент Владислав Чихарь - два промахи проти одного. Третє місце досить несподівано підкорилося представнику Волині Михайлу Хмілю, який вже не раз приємно дивував швидкістю на дистанції, але був нестабільний в стрільбі. Сьогодні для Мишка «зійшлися зірки», і з двома колами штрафу у нього - бронзова медаль.

Третє місце досить несподівано підкорилося представнику Волині Михайлу Хмілю, який вже не раз приємно дивував швидкістю на дистанції, але був нестабільний в стрільбі. Сьогодні для Мишка «зійшлися зірки», і з двома колами штрафу у нього - бронзова медаль.

Що стосується записних фаворитів гонки, то Дмитро Грущак і Степан Кінаш відзначилися лише 50%-ю точністю стрільби і фінішували шостим і сьомим відповідно, а Віталій Мандзин і зовсім вразив лише дві мішені з десяти, закінчивши спринт з 12-м результатом.

Спринт. Юніори
1.  Роман Боровик (1+1)  25:38,2
2.  Владислав Чихарь (1+0)  +30,8
3.  Михайло Хміль (1+1)  +43,7

У юніорок найсильнішою стала Христина Дмитренко, яка з настанням вересня перейде вже в дорослу категорію. Поки ж на юніорському рівні чернігівська спортсменка, допустивши на двох рубежах по одному промаху, на фініші на десять секунд випередила Олександру Меркушину, яка також два рази заходила на коло штрафу.

На один промах більше за високої швидкості на дистанції - у Дар'ї Сидорової, яка зуміла завоювати бронзу. Відзначимо відмінний час третього кола Даші, на якому вона відіграла більше двадцяти секунд і дві позиції у конкуренток у боротьбі за медалі. Відмінні шанси на подіум, аж до переможного, були і в Анни Скрипко. Але, захопивши лідерство після чистого першого вогневого рубежу, утримати цю швидкість Аня не зуміла, і, допустивши промах на стійці, на фініші показала четвертий результат, поступившись часу переможниці всього 15 секунд.

Спринт. Юніорки
1.  Христина Дмитренко (1+1)  22:27,3
2.  Олександра Меркушина (1+1)  +9,6
3.  Дар'я Сидорова (1+2)  +10,9

Завтра в Чернігові пройдуть гонки переслідування.

Реклама Google

Читайте також: 16-річний біатлоніст із команди Волині не осоромився на Чемпіонаті України серед дорослих спортсменів (Відео).

Telegram Channel