Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Львівські лікарі врятували 32-річного пацієнта, який болгаркою перерізав собі шию

Пацієнта вчасно шпиталізували.

Фото haxid.net.

Львівські лікарі врятували 32-річного пацієнта, який болгаркою перерізав собі шию

Інструмент зупинився буквально за кілька міліметрів від сонної артерії

До Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги «швидка» доставила 32-річного мешканця Червоноградського району, який випадково болгаркою перерізав собі шию. У пацієнта була масивна рана м’яких тканин з ушкодженням м’язів, підшкірної клітковини, кісток і хрящів шийного відділу хребта.

Болгарка зупинилася буквально за кілька міліметрів від сонної артерії, повідомив ZAXID.NET завідувач хірургічного відділення №1 лікарні Гнат Герич.

Лікарі «швидкої» розповіли колегам, що чоловік удома працював з болгаркою, вона була без захисного щитка, як раптом спіткнувся і впав на працюючу болгарку. Люди, що були поруч, миттю вимкнули її, але інструмент встиг перерізати передню і бічну поверхню шиї, аж до хребців.

Під час падіння болгарка пошкодила і щитоподібну залозу, що викликало масивну кровотечу. Сонна артерія, на щастя, не була пошкоджена, були ушкодженні її гілки, болгарка зупинилася буквально за кілька міліметрів від магістральної судини, що і врятувало чоловіка, а також те, що лікарні «швидкої» надали пацієнту кваліфіковану допомог

До лікарні чоловіка привезли з масивною раною м’яких тканин з ушкодженням м’язів, підшкірної клітковини, кісток і хрящів шийного відділу хребта.

«Під час падіння болгарка пошкодила і щитоподібну залозу, що викликало масивну кровотечу. Сонна артерія, на щастя, не була пошкоджена, були ушкодженні її гілки, болгарка зупинилася буквально за кілька міліметрів від магістральної судини, що і врятувало чоловіка, а також те, що лікарні «швидкої» надали пацієнту кваліфіковану допомогу», – каже Гнат Герич.

Читайте також: На Франківщині люди масово отруїлися на святкуванні весілля 

Чоловіка в лікарні відразу прооперували і днями виписали додому. За словами лікарів, пацієнти з різного роду травмами, спричинених болгаркою та іншими електричними інструментами, до лікарні потрапляє доволі багато. Утім, травмують в основному руки, ноги. З травмами шиї – нечасто і те, що пацієнт з такою травмою вижив, можна вважати везінням, яке зустрічається вкрай рідко.

Джерело: ZAXID.NET
Telegram Channel