Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Початок навчального року пропонують перенести на 20 вересня

Отакої!

Фото REUTERS.

Початок навчального року пропонують перенести на 20 вересня

Аби усі, хто ще не встиг, змогли гайнути на море...

Влада Одеської області з метою продовження курортного сезону пропонує перенести початок навчального року на 20 вересня.

Про це повідомили у прес-службі Одеської ОДА, посилаючись на результати засідання Науково-експертної ради при Одеській обласній державній адміністрації, інформує УНІАН.

Зазначається, що на ньому обговорювався соціально-економічний розвиток регіону. Зокрема, можливий економічний ефект від продовження туристичного сезону.

За словами директора Департаменту економічної політики та стратегічного планування ОДА Дмитра Радулова, історично склалося, що курортний сезон в Одеській області зазвичай починався з середини травня. Однак в останні кілька років спостерігається зміна клімату: травень і червень супроводжуються частими опадами, вітрами та відносно низькою температурою повітря, а вересень туристи вважають «оксамитовим сезоном».

Вересень – найкращий час для приїзду до приморських регіонів Одеської, Миколаївської та Херсонської областей.

Таким чином, на думку Радулова, вересень – найкращий час для приїзду до приморських регіонів Одеської, Миколаївської та Херсонської областей.

«Продовження офіційного туристичного сезону і використання для розвитку туристичного потенціалу південних регіонів «оксамитового сезону» збільшить надходження до бюджетів і надасть робочі місця тисячам жителів. У зв'язку з цим дуже важливим для економічного і туристичного розвитку є продовження літнього періоду відпочинку, зокрема, через перенесення початку навчального процесу», - заявив Радулов.

Як поінформували в ОДА, за попередніми розрахунками Інституту проблем ринку та економіко-екологічних досліджень НАН України, упродовж вересня цього року приморські регіони можуть додатково отримати близько 600 млн грн до місцевих бюджетів, з яких 50% припадуть на Одеську область. У зв'язку з цим, як повідомляється, варто переглянути «пікові» туристичні місяці відпочинку.

«З метою максимального використання туристичних ресурсів і збільшення дохідної частини місцевих та регіональних бюджетів пропонується продовжити літній сезон до 20 вересня, що вимагає внесення відповідних змін до Закону України «Про середню освіту», згідно з яким навчальний процес в закладах середньої освіти повинен тривати не менше 175 навчальних днів», - сказано в повідомленні.

Як зазначається, змінний розклад початку навчального року (залежно від регіону та кліматичних умов) є поширеною практикою за кордоном, зокрема, у Болгарії, Грузії, Іспанії, Італії, Нідерландах, Румунії, США.

У прес-службі уточнили, що керівництво Одеської ОДА вже виступило з ініціативою про перенесення (у разі доцільності) початку навчального року у школах і вишах з 1 вересня на 20 вересня. Пропозиція підтримана керівництвом Миколаївської та Херсонської ОДА.

Реклама Google

Читайте також: Катери на параді, а керівник підприємства у СІЗО: під Печерським судом працівники заводу «Кузня на Рибальському» зібралися на мітинг (Фото).

Telegram Channel