Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Священник з Нововолинська Віктор Мартиненко удостоївся прийняти з рук Вселенського Патріарха Святу Чашу

Фото сайту Район. Іваничі

Священник з Нововолинська Віктор Мартиненко удостоївся прийняти з рук Вселенського Патріарха Святу Чашу

Під час нещодавнього візиту Вселенського Патріарха Варфоломія в Україну священник з Нововолинська Віктор Мартиненко удостоївся прийняти з його рук  Святу Чашу і виголосити заамвонну молитву.

   Про цього унікального священнослужителя з шахтарського міста, його дружну сім'ю та захоплення нещодавно писала «Газета Волинь».

Нагадаємо, історичну для України службу відвідали та співслужили Вселенському Патріарху представники волинського та рівненського духовенств.

Про це повідомляє Район.Іваничі.

Настоятель Православної Церкви України Епіфаній та Вселенський Патріарх Варфоломій відслужили літургію у Софії Київській. А Віктор Мартиненко  удостоївся прийняти з рук Вселенського Патріарха Святу Чашу і виголосити заамвонну молитву. До речі, про цього унікального священнослужителя з шахтарського міста, його дружну сім'ю та захоплення нещодавно писала «Газета Волинь».

Тригодинна літургія була українською мовою, деякі фрагменти (як то поминання предстоятелів інших церков) виголошували грецькою.

 Нагадаємо, що саме Варфоломій надав Українській церкві автокефалію.

Роксолана ВИШНЕВИЧ.

Читайте також: «З великим натхненням дивився і на сльози людей, і на емоції»: Порошенко провів зустріч із Вселенським Патріархом

Telegram Channel