Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Луцьку вшанували загиблих захисників України (Фото)

«Дякуємо їм, молимося за них і будемо жити так, щоб вони не плакали, а раділи разом з нами»

Фото Мирослави КОЗЮПИ.

У Луцьку вшанували загиблих захисників України (Фото)

До Стели Героїв на Театральному майдані люди прийшли із квіткою соняха на грудях, як символу пам’яті

О 10 годині волиняни разом з Україною приєдналися до хвилини мовчання.

Потому капелани відслужили панахиду. У молитві згадали Героїв Майдану,  загиблих під Іловайськом і всіх від віку спочилих Героїв.

Сьогодні сльози проливає й небо. То плаче земля Іловайська, Донецького, Луганського аеропортів, Зеленопілля, Слов’янська, Дебальцевого…

Звертаючись до присутніх, отець Михайло Бучак згадав слова захисника Іловайська: «Мамо, звідси не можна вийти,  тут дорога тільки на небо», які він написав в СМС до мами. «Скільки тих Героїв піднялося в небо, не знаємо - 366 чи більше, - промовив капелан. – Їм сьогодні потрібна тільки молитва. І така Україна, яку вони хотіли бачити… Сьогодні сльози проливає й небо. То плаче земля Іловайська, Донецького, Луганського аеропортів, Зеленопілля, Слов’янська, Дебальцевого… Плаче небо і Україна», - сказав Михайло Бучак. За його словами, найкращим пам’ятником для загиблих буде  незалежна вільна Україна у своїх кордонах. «Дякуємо їм, молимося за них і будемо жити так, щоб вони не плакали, а раділи разом з нами», - сказав капелан.

 

 Присутні поклали до Стели Героїв квіти. Учасників молитви запросили вшанувати пам'ять захисників на меморіалі пам'яті і алеї поховань в Гаразджі.

Читайте також: На Донбасі український військовий зайшов на позиції окупантів і ліквідував п'ятьох з них​.

 

Зазначимо, що 29 серпня Україна відзначає День пам'яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Саме на ці серпневі дні 2014 року припав пік Іловайської трагедії, коли в результаті протистояння російським загарбникам українські збройні підрозділи потрапили у вороже оточення.

За офіційними даними, під час Іловайської операції і подальшого розстрілу в так званому «зеленому коридорі» 366 українських воїнів загинули, 429 – отримали поранення різного ступеню тяжкості, 300 – потрапили у полон.

 
 

  


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel