Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Обізнаний – значить озброєний: як відбуваються DDos-атаки

DDoS-атаки називають розподіленими, а їх принцип дії заснований на використанні певних обмежень.

Фото datagroup.ua.

Обізнаний – значить озброєний: як відбуваються DDos-атаки

Протягом всього періоду масового використання інтернету поширеним явищем і серйозною проблемою вважалися хакерські атаки

Так звані DDoS-атаки (Distributed Denial of Service) - це напади зловмисників, об'єктами яких стають комунікаційні канали та мережеві ресурси. Наслідком таких атак може бути зниження продуктивності ресурсів, заподіяння фінансового і репутаційного збитку для підприємців і організацій.

Якщо Вам потрібен DDoS захист сайту компанії або інтернет-магазину, можете звернутися за допомогою в «ДатаГруп». Компанія використовує спеціальні інструменти, що істотно підвищують захист веб-ресурсів і практично до нуля зводять чутливість до кібератаки.

Щоб створити ефективний захист, потрібно розуміти, від чого саме захищатися, як діють зловмисники і якими слабкостями вони можуть скористатися.

Як здійснюються DDos-атаки

DDoS-атаки називають розподіленими, а їх принцип дії заснований на використанні певних обмежень, характерних для будь-якого мережевого ресурсу (наприклад, інфраструктура, що забезпечує конкретні умови роботи сайтів). Будь-який веб-сервер або інший мережевий ресурс має обмеження, що стосуються кількості одночасно обслуговуваних (прийнятих) запитів. Крім допустимих навантажень на сервери, також є обмеження щодо пропускної спроможності каналів, які з'єднують сервери з глобальною мережею. У разі перевищення кількості запитів максимально допустимих значень (це визначається продуктивністю компонентів інфраструктури мережі), можуть відбуватися такі збої:

  • значне уповільнення часу відповідей на запити;

  • відмови обслуговування запитів користувачів (повністю або деяку їх частину).

Головне завдання для зловмисників, що ініціюють DDoS-атаки - повністю припинити роботу веб-ресурсу, викликавши «відмова в обслуговуванні». А метою таких нападів є діскредітірованіе, руйнування бізнесу конкурентів або вимагання грошей за зупинку мережевих атак. Об'єктом нападів можуть виступати будь-які веб-ресурси: сайт інтернет-магазину, віртуальних казино, компаній або організацій з надання онлайн-послуг та ін.

Щоб відправляти дуже велика кількість запитів на веб-ресурси «жертв», кіберзлочинці часто створюють цілі мережі з «зомбі-комп'ютерів». Так як зловмисники контролюють дії «заражених» комп'ютерів, атаки є небезпечними тільки для веб-ресурсів жертв.

Особливості захисту від мережевих нападів

DDoS-атаки були найбільш поширеним явищем на початку ХХI століття, але сьогодні кількість успішно виконаних мережевих нападів істотно зменшуються. Це забезпечується завдяки постійним поліцейським розслідуванням, які дозволяють знаходити і заарештовувати злочинців, але важливу роль відіграють і численні технічні контрзаходи, що гарантують ефективну протидію для зловмисників.


 

Telegram Channel