Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Нововолинськ читав, читає і… буде читати

Волинь-нова

Нововолинськ читав, читає і… буде читати

  У шахтарському місті відбулася друга «Книжкова толока», яка зібрала відомих письменників України, майстрів народних промислів і усіх тих, хто любить  Слово

Цього недільного дня майдан Незалежності, Мистецька алея на бульварі Шевченка вирували тисячами звуків – поезії, пісень, музики, сміху, веселих розваг.  «Книжкова толока -2021» в Нововолинську перевтілилася у  творчі зустрічі, живі співбесіди з авторами, цікаві знайомства, нові відкриття, обійми друзів та море світлин!

Після вітального слова міського голови Бориса Карпуса увагу присутніх заполонив надзвичайно оригінальний показ зразків старовинного одягу з особистої колекції  Марії Доліновської «Русовичі». Як завжди, зворушливим видався виступ волинського «соловейка», самодіяльного композитора, поета – пісняра, заслуженого працівника культури України Олександра Каліщука.

Жвавий інтерес викликала презентація 2-го видання книги Юрія Диби «Батьківщина святого Володимира: Волинська земля у подіях Х століття», у якій висунута версія про причетність князя до села Будятичі, що на околиці Нововолинська.               

Нововолинці і гості міста мали можливість зустрітися з такими відомими письменниками, як Володимир Шовкошитний, Володимир Лис, Надія Гуменюк, Василь Габор, Галина Вдовиченко, Людмила Когут, Валентина Семеняк, Валентина Штинько та інші. Жвавий інтерес викликала презентація 2-го видання книги Юрія Диби «Батьківщина святого Володимира: Волинська земля у подіях Х століття», у якій висунута версія про причетність князя до села Будятичі, що на околиці Нововолинська.

Цього дня було багато книг – кожен знайшов собі до душі, багато сонця в природі, й не менше тепла у спілкуванні. Учасники творчого дійства щиро дякували організаторам  - міській владі, відділу культури й найбільше – працівникам Центральної бібліотечної системи на чолі з Світланою Кухарук та Оксаною Жабровець.

Доповнили неймовірно фантастично – творчу атмосферу свята Слова, надали йому особливого шарму майстри декоративно – ужиткового мистецтва, які не лише підготували гарні виставки, а й передавали всім охочим свої навики.

Всі гості залишали наймолодше місто Волині в піднесеному настрої, казали «До нових зустрічей».

Читайте також: Луцький замок запрошує на фестиваль.

Реклама Google

Telegram Channel