Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
На вимогу екс-депутата з Волині суд зобов'язав порушити справу проти слідчого ДБР щодо «вагнергейту»

Ігор Лапін та Андрій Тетерук з ухвалою суду.

Фото Главком.

На вимогу екс-депутата з Волині суд зобов'язав порушити справу проти слідчого ДБР щодо «вагнергейту»

Представників Офісу генпрокурора на засіданні не було

Печерський суд зобов'язав Офіс генерального прокурора внести відомості до ЄРДР та відкрити провадження щодо бездіяльності ДБР у справі розслідування вагнерґейту. Скаржилися на бездіяльність правоохоронців активісти Руху опору капітуляції, пише Главком.

Сьогодні суддя Волкова зобов'язала Офіс генпрокурора надати заявникам Андрієві Тетеруку, Ігорю Лапіну та Юрію Гудименку витяг з Єдиного державного реєстру досудових розслідувань про реєстрацію їхньої заяви і відкрити кримінальне провадження

«16 вересня Печерський районний суд розглянув нашу скаргу на бездіяльність Офісу генерального прокурора у справі вагнерґейту, адже Офіс генпрокурора відмовлявся відкрити провадження щодо бездіяльності Державного бюро розслідування. Сьогодні суддя Волкова зобов'язала Офіс генпрокурора надати заявникам Андрієві Тетеруку, Ігорю Лапіну та Юрію Гудименку витяг з Єдиного державного реєстру досудових розслідувань про реєстрацію їхньої заяви і відкрити кримінальне провадження», – йдеться у повідомленні.

 

 Так, судове засідання мало розпочатися, у четвер, 16 вересня, о 10 ранку, але через те, що суддя затрималася на іншому судовому засіданні, справа почалася слухатися із тригодинним запізненням. Представників Генерального прокурора у залі суду не було, хоча були проінформовані про судове засідання.
Як відомо, 3 вересня заявники подали в Офіс генпрокурора заяву про злочин Державного бюро розслідувань, яке ігнорує ухвалу Шевченківського районного суду, яка зобов'язує почати розслідування за фактом державної зради – зриву представниками влади затримання «вагнерівців». Але у генпрокуратурі не відреагували на заяву. Відтак активісти поскаржилися на бездіяльність органу, яким керує Ірина Венедіктова, до Печерського районного суду.

Читайте також: Правду неможливо заховати, – Рябошапка прокоментував висновки ТСК щодо «вагнерівців»​.

Реклама Google

Telegram Channel