Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Лікар Комаровський: «За процедуру парити ноги треба дітей забирати» від батьків

Комаровський вважає знущанням деякі поширені процедури.

Фото Гордон / Gordonua.com.

Лікар Комаровський: «За процедуру парити ноги треба дітей забирати» від батьків

Крім того, він розкритикував дихання над картоплею і гірчичники

Лікувати дітей за допомогою процедури «парити ноги» – це «безумство». Про це 25 вересня заявив у ефірі телеканала «Україна 24» український лікар-педіатр Євген Комаровський, передає сайт «Гордон».

«Запитайте в лікарів у Київському опіковому центрі, як вони ставляться до процедури парення ніг дітям. І якщо вони зможуть відповісти без використання ненормативної лексики, вам дуже пощастить. У нас же мамки вважають, що чим ближче температура до окропу, тим ефективніше. Вони навіть примудряються доливати окріп у тазик, звідки не прибрали дитячі ноги. Це безумство! За процедуру під назвою «парити ноги» треба взагалі дітей із дому забирати», – сказав він.

Крім того, медик назвав «чистим бандитизмом» дихання над картоплею через імовірність отримати опіки дихальних шляхів, а також закликав «перестати фігнею страждати», ставлячи гірчичники.

-Запитайте в лікарів у Київському опіковому центрі, як вони ставляться до процедури парення ніг дітям. І якщо вони зможуть відповісти без використання ненормативної лексики, вам дуже пощастить.

«Мені мама в дитинстві ставила регулярно гірчичники. Це просто нереальне щастя, коли з тебе знімають гірчичники. І мама запитує: «Ну що, стало легше?» «Мамо, стало! «Звичайно, воно ж було хріново з цими гірчичниками, а без них – рай. І мама просто переконана, що гірчичники реально рятують», – пояснив Комаровський.

«Бандитизмом» він вважає і нанесення на дитину «йодної сітки». «Йодна сітка – це бандитизм, особливо коли використовується для дітей. Тому що через дитячу шкіру йод у величезній кількості всмоктується в системний кровотік і дає величезне навантаження на щитовидну залозу, у деяких випадках викликаючи гостре ураження щитовидної залози», – заявив педіатр.

Читайте також:Для завершення ремонту неонатального корпусу потрібно ще близько 10 мільйонів гривень

Telegram Channel