Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Pandora Papers. Розслідування про Зеленського опублікували світові ЗМІ

Володимир Зеленський.

Фото ЛБ.

Pandora Papers. Розслідування про Зеленського опублікували світові ЗМІ

Президент України Володимир Зеленський потрапив в матеріали світових ЗМІ про міжнародне розслідування Pandora Papers

Про Зеленського написали в німецькій газеті Süddeutsche Zeitung, британській The Guardian, американській The Washington Post, японській Japan Today. Також з'явилася публікація про президента на сайті Центру дослідження корупції та організованої злочинності (Organized Crime and Corruption Reporting Project).

В Офісі президента заявили, що не побачили нічого компроментувального в розслідуванні.

За даними журналістів, перед виборами 2019-го Зеленський нібито передав свої 25% акцій в офшорній компанії близькому другу – теперішньому першому помічникові Сергію Шефіру. У розслідуванні Pandora Papers йдеться, що офшорна мережа «кварталівців» могла отримувати від компаній Ігоря Коломойського близько $40 млн доларів через кіпрську філію ПриватБанку.

Читайте також: Порошенко про розслідування фінансових оборудок Зеленського і Коломойського: під ударом опинилася держава Україна​.

  • 3 жовтня 2021 року в Міжнародному консорціумі журналістів-розслідувачів заявили про розсекречення офшорів у понад 100 мільярдерів, 35 світових лідерів. Серед них – президенти Росії, Чехії, Азербайджану, Кіпру, Кенії. Також такі зірки шоу-бізнесу як Шакіра, Елтон Джон, Хуліо Іглесіас, Клаудіа Шиффер.
  • Слідство.Інфо випустило розслідування Офшор 95, як частину Pandora Papers. У ньому йдеться, що нібито офшорні компанії Коломойського могли перераховувати офшорним компаніям з оточення Зеленського понад 40 млн доларів.
  • В Офісі президента заявили, що не побачили нічого компроментувального в розслідуванні.

Реклама Google

Telegram Channel