Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Невже Динамо порушило регламент і кодекс етики під час матчу з Шахтарем?

Виявляється, і таке буває.

ФК Динамо Київ.

Невже Динамо порушило регламент і кодекс етики під час матчу з Шахтарем?

Андрій Плахотнюк некоректно використав аудіосистему НСК «Олімпійський»

У другому таймі матчу 10-го туру УПЛ між «Динамо» і «Шахтарем» (0:0) офіційний ведучий матчів «Динамо» на НСК «Олімпійський» 4 рази порушив регламент проведення змагань УПЛ і Кодекс етики і чесної гри УАФ, передє Спорт.юа.

Андрій Плахотнюк, режисер і ведучий домашніх матчів «Динамо», 4 рази використовував аудіосистему стадіону для публічного заклику всіх уболівальників підтримати «Динамо», щоб київський клуб міг досягти перемоги над «Шахтарем». Такі дії були викликані слабким шумовим супроводом матчу, оскільки більша частина глядачів, які прийшли на гру, була нейтральною.

Своїми діями і заявами офіційний представник «Динамо», яким є провідний домашніх матчів киян, порушив 21 статтю регламенту УПЛ (п. 2 і п. 4).

Своїми діями і заявами офіційний представник «Динамо», яким є провідний домашніх матчів киян, порушив 21 статтю регламенту УПЛ (п. 2 і п. 4) в яких зазначено, що клуб несе відповідальність за поведінку офіційних представників у прив'язці до Кодексу етики і чесної гри УАФ і що офіційними представниками вважаються особи, які виконують певну місію від імені клубу.

Згідно з пунктом 1.8 Кодексу етики і чесної гри УАФ, клуби і учасники футбольного процесу повинні «беззаперечно дотримуватися принципів чесної гри і не використовувати в своїй діяльності методів і способів, які суперечать духу чесного суперництва». Очевидно, що до таких методів відноситься публічний емоційний тиск ведучого матчу в присутності 28 тисяч глядачів.

Читайте також: Олександр Петраков: «Мене два тижні обливали лайном і брудом» (Відео)

Виконавчий директор УПЛ Євген Дикий дав свій коментар: «Ми з юристами, і в тому числі КДК, це питання в даний момент вивчаємо. По-хорошому, з боку «Динамо», звичайно, неправильно так робити. Чи можуть бути санкції? Так, для цього необхідне детальне юридичне обгрунтування, яке, в тому числі, зараз опрацьовується нашою командою».

Реклама Google

Telegram Channel