Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
1226 кг! Ну як було не розпочати із розповіді про оце гарбузище?

За кожен 1 кг – 2 євро, а разом 3 тисячі «євриків»: таку призову суму отримав фермер Стефано Кутрупі за перемогу на фестивалі гарбузів Festa dello Zuccone у місті Печчолі.

Фото із сайту agrotimes.ua.

1226 кг! Ну як було не розпочати із розповіді про оце гарбузище?

І дивився, і прицмокував, і облизувався… Це ж стільки вийде гарбузової каші, яку нещодавно навчила готувати одна прекрасна пані! Тому італійському фермеру Стефано Кутрупі, який виростив рекордного у світі мого родича, – не просто браво, а бравіссімо! Він і сам, як кажуть, отетерів, заявивши: «Якби це була м’якоть без шкірки, лише з цього овоча можна було б приготувати понад

8 тисяч порцій ризото...». Ну, що таке ризото, треба ще буде пошукати у гуглі, але переконаний, що файні молодички із села Журавичі, що на Ківерцівщині Волині, які накривали нам стіл на редакційне свято, з такого овоча забацали б страв не на одне застілля, а на два-три весілля

А тепер від веселої весільної – до не дуже приємної інформації. І мені, і моїм помічникам цими днями довелося добряче повіджиматися від підлоги. Бо трохи наплутали-нахімічили в останньому турі. І ніби ж це було ще до 82-го дня народження нашої мами – газети «Волинь-нова», а не після, проте... вийшла халепа.

Бо ми не зарахували очко за «хлопченя з розумними очима і... цигарками» пані Тетяні Репетило зі славної Черкащини – вона прислала фотодоказ відправлення есемески, адже боролась до останнього дня. І, як виявилося, теж перемогла – має очко і 200 гривень призових (бо ж не будемо забирати «сотку» в Людмили Собіпан зі славних Ківерців). Пані Тетяно, вітаємо, хоч із запізненням!

 Можете тепер уявити «картину Рєпіна», як команда «Гарбуза із секретом» всілася дружно за розв’язування судоку, щоб знову не бути переведеною у штрафбатальйон і не віджиматись.

Переживши цей сором, ми... отримали лист з-під Шацьких озер від Ольги Сидорук, яка розв’язала судоку і сказала, що далі докопатись до відповіді не може, бо виходить число з десятими. Щоправда, уточнила, що, мабуть, є й інші варіанти розв’язку. Можете тепер уявити «картину Рєпіна», як команда «Гарбуза із секретом» всілася дружно за розв’язування судоку, щоб знову не бути переведеною у штрафбатальйон і не віджиматись. Хух! Пронесло. Справді, є інший варіант розв’язку. Наш. І він правильний. І... тому ми даємо вам ще один шанс, доставивши до попереднього всього дві цифри, розв’язати це завдання. Як дізнаєтесь, переконаний, усміхнетеся. І не тільки...

«Гарбуз із секретом» – 40 (2021)

4-8-9-10-14.indd
4-8-9-10-14.indd

 Якщо ви розгадаєте це судоку (необхідно заповнити вільні клітинки з цифрами від 1 до 9 так, щоб у кожному рядку, в кожному стовпці і в кожному малому квадраті 3х3 кожна цифра траплялася один раз) і виділені в ньому кружечком цифри додасте, а потім суму розділите на два і додасте 14, то отримане число виведе вас на рослину, оспівану в багатьох українських творах, яку ми заховали. А в конкретному йдеться про символ кохання, уявну смерть, олімпійський вид спорту, щирі і нещирі почуття, обряд, ряд і час.

Що за рослина знаходиться у гарбузі?

Слово-відповідь треба надіслати до 23 жовтня тільки у вигляді sms-повідомлення на номери: 0501354776 і 0672829775 (наприклад: «Піст», «Три ведмеді», «Світлана Орловська»), але обов’язково вказати після слова–відповіді у дужках ще й своє ім’я і прізвище (наприклад: «М’яч (Максим Мохнюк)»).

Увага: з одного номера можна відправляти лише одне sms! Цей номер і братиме участь у жеребкуванні при розіграші призових 200 гривень, якщо правильних відповідей буде більше двох. А ще спеціальний приз – 150 гривень – отримає той, хто в листі на поштову адресу (43025, м. Луцьк, просп. Волі, 13) чи електронну ([email protected]) найяскравіше опише, як шукав відповідь.

Грицько ГАРБУЗ

Telegram Channel