Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Коли реконструюють автомобільний пункт пропуску «Устилуг»

Фото з відкритих джерел.

Коли реконструюють автомобільний пункт пропуску «Устилуг»

Досі нічого не відомо про реконтрукцію міжнародного автомобільного пункту пропуску «Устилуг».

Причина цьому – нестабільна ситуація на митниці в останні роки, а також складнощі в отриманні проєктно-кошторисної документації.

Про це повідомила в передачі на 12 каналі депутатка Волинської обласної ради Валентина Черниш.

На її думку, «Устилуг» – це «болячка», тому що свого часу гроші були виділені, проєкт зроблений, а реконструкцію не зробили. Зараз, як відомо, кошти виділяються на «Ягодин», де теж необхідна модернізація. Але тепер щоразу, коли відбуваються переговори з польськими колегами про наступні кроки (відкриття переходів «Адамчуки – Збереже», «Кречів – Крилов»), вони згадують: а що ж із «Устилугом»?

Поляки зараз серйозно налаштовані на те, щоб там створити додаткову можливість перевезення вантажів бусами понад 3,5 тонни. Адже їх цікавить як наш ринок збуту, так і наша продукція. 

 Як розповіла пані Черниш, для того, щоб закласти певні гроші, треба мати проєкт, який би пройшов експертизу. І про це треба думати заздалегідь.  Не посприяла реалізації згаданих планів і те, що Волинська митниця останні два роки кілька разів реорганізовувалася і їхня служба не була готова до серйозних стратегічних інфраструктурних проєктів. Тепер, вважає, має все змінитися, і буде можливість все-таки  добудувати цей пункт пропуску.

Тепер він має бути  не тільки для автомобілів до 3,5 тонни. Поляки зараз серйозно налаштовані на те, щоб там створити додаткову можливість перевезення вантажів бусами понад 3,5 тонни. Адже їх цікавить як наш ринок збуту, так і наша продукція. Тоді, звісно, зросте інтенсивність. Потрібно лише перехід обладнати нормальними засобами контролю продукції, яка ввозиться, і, звісно, побудувати дороги. Поляки, зі свого боку, їх зроблять, аби поглибити передусім  економічну співпрацю. А ще є величезний туристичний потенціал, держава має бути зацікавлена, аби побільше людей з-за кордону дізнаватися про нашу  історичну, культурну спадщину.

 От тільки невідомо, коли крига скресне, і ворота в Європу у прикордонному Устилузі  набудуть європейського вигляду. Адже відомо, що перше враження про країну важить багато.

Разом з тим чомусь не говориться ніде, хто несе відповідальність за те, що немалі кошти, виділені на реконструкцію цього міжнародного пункту пропуску, не були освоєні, і куди вони зникли.

Читайте також«Хліви для худоби, а не митний пункт пропуску для європейців», - нардеп про «Устилуг» 

Реклама Google

Telegram Channel