Курси НБУ $ 41.45 € 46.11
Помирають сім’ями: на Волині за місяць через коронавірус померло 49 людей

У вересні померло 49 людей...

Фото ілюстративне.

Помирають сім’ями: на Волині за місяць через коронавірус померло 49 людей

В області стрімко зросла смертність через COVID-19

За останню добу від небезпечного захворювання померло 15 мешканців області. Медики реєструють випадки, коли менше, ніж за місяць коронавірус забрав життя кількох членів однієї сім’ї.

Про це під час брифінгу розповіла головна державна санітарна лікарка Волинської області Наталія Янко, пише ІА Волинські новини. 

«Цифри вражають. Лише за вересень померло 109 хворих на COVID-19, а за 11 днів жовтня – 49 осіб. Тобто смертність наростає. Крім цього, все частіше реєструємо випадки, коли від коронавірусу помирають дві-три особи з однієї сім’ї. Зокрема, в Іваничівській громаді від інфекційного захворювання протягом місяця померли три члени однієї родини, у Ковелі - мати і донька, які лікувалися амбулаторно, а у Маневицькій громаді - чоловік та дружина віком 54 та 59 років. Всі померлі не були щеплені і не захистили себе від цього небезпечного захворювання», - наголосила медик.

Водночас вона зазначила, що найбільше летальних випадків зареєстрували серед волинян у віці 60 років і більше.

В Іваничівській громаді від інфекційного захворювання протягом місяця померли три члени однієї родини, у Ковелі - мати і донька, які лікувалися амбулаторно, а у Маневицькій громаді - чоловік та дружина віком 54 та 59 років. 

«На жаль, на Волині ця група населення найбільш невакцинована – 3,3%. Тому закликаю волинян, щоб вони поговорили з бабусями та дідусями, аби ті зробили щеплення і захистили своє життя», - акц лікарка.

Реклама Google

Telegram Channel