Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Члени виконкому не повірили: у Ковелі зріжуть 136 дерев

На березі водосховища зріжуть 136 дерев.

Фото Ковель Медіа.

Члени виконкому не повірили: у Ковелі зріжуть 136 дерев

Усі – аварійні?

Виконавчий комітет Ковельської міської ради під головуванням мера Ігоря Чайки на засіданні, яке відбулося 12 жовтня, ухвалив рішення дозволити видалення на території міста 161 дерева, 136 з яких ростуть на правому березі водосховища ( від вулиці Лугової до вулиці Фабричної).

Деякі члени виконкому навіть не повірили у таку цифру і перепитували, чи це раптом не описка, що така величезна кількість зелених насаджень йде під знесення на березі водосховища, пише Ковель Медіа.

Автор проєкту рішення «Про видалення зелених насаджень» – виконуючий обов’язки начальника управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства, начальник відділу капітального будівництва Сергій Дудка запевнив, що в документі написано все правильно.

– Ну там всі оці дерева біля водосховища – в аварійному стані – пояснив він.

За його словами, зелені насадження підлягають видаленню на підставі актів обстеження.

Виконавчий комітет своїми рішеннями протягом січня-жовтня 2021 року надав дозвіл зрізати на території міста 308 дерев.

Комісію з питань визначення стану зелених насаджень на території Ковельської територіальної громади очолює Сергій Дудка. Його заступник – головний спеціаліст УКБ та ЖКГ виконкому Олександр Кіндер, секретар комісії – головна спеціалістка відділу з питань цивільного захисту та екологічної безпеки Оксана Козакевич.

До складу комісії також входять: начальник відділу з питань цивільного захисту та екологічної безпеки Юрій Дідковський, директор комунального підприємства «Добробут» Ігор Михалевич та головний спеціаліст сектора планування та контролю за забудовою міста відділу містобудування та архітектури Юрій Чапко.

До слова, виконавчий комітет своїми рішеннями протягом січня-жовтня 2021 року надав дозвіл зрізати на території міста 308 дерев.

Найбільше дерев комунальникам за цей час дозволили зрізати:

  • на правому березі Ковельського водосховища від вулиці Лугової до вулиці Фабричної – 136;
  • на території «Дитячого містечка» парку культури і відпочинку імені Лесі Українки – 23;
  • на території пологового будинку Ковельського МТМО – 22.

Читайте також: На Волині лісівника викрили на отриманні хабаря

Реклама Google

Telegram Channel